Copyright Coquere

Klassisk sjokoladefondant – Copyright Coquere

Klassisk sjokoladefondant med is og bringebær

 

Klassisk sjokoladefondant

Her har du en klassisk sjokoladefondantoppskrift. Det er alltid en suksess å servere en klassisk sjokoladefondant, så lenge du lykkes med dem. Belønningen får du som kokk når den varme sjokoladen flyter utover tallerkenen, og gjesten lyser opp med et smil. Sjokoladefondant smaker jo helt himmelsk, og særlig med det rette tilbehøret. Her har du til 7 fondanter. Har lagt opp til at du prøvesteker 1 fondant slik at du kan servere 6 personer.

 

Ingredienser

125 g godt smør
125 g sukker
150 g god sjokolade
1 1/2 dl speltmel (85 g)
4 stk egg

Smør og mel til formene

 

Fremgangsmåte
  1. Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme.
  2. Hell smøret over sjokoladen som du først har kuttet fint opp.
  3. La det stå i 2-3 minutter og rør så forsiktig sammen til du får en jevn blanding.
  4. Pisk eggene og hell sjokoladeblandingen gradvis i, mens du visper kraftig.
  5. Sikt over mel og fold den inn med en slikkepott til du får en jevn røre uten klumper.
  6. Du kan bruke muffinsformer, små porsjonsformer, eller om du har spesielle former for sjokoladefondant. Smør disse godt og ha mel i formen som du vender rundt slik at det fester seg. Tøm ut evt overskuddsmel. Fyll formene nå med sjokolademassen opp til ca 3/4 av høyden på formene.

 

Tips: Røren kan stå ustekt i en uke i kjøleskap, eller du kan også fryse de ned. Tin de sakte opp i romtemperatur og stek de som beskrevet under.

Stekes: Forvarm ovnen til 200 °C, settes på nederste rille på stekebrett. Steketid 8-11 minutter. Her må du prøve deg frem på din ovn. Deigen skal ha stivnet såpass at du får de ut, samtidig skal fyllet fortsatt være flytende. Det skal veldig lite til for å steke for mye, og du ender opp med muffins istedenfor sjokoladefondant. Lag en prøve for å teste ut i din ovn. Hvelv umiddelbart ut på tallerkener, la fondantene stå et par minutter slik at de setter seg litt mer.

 

Serveres: Med is eller krem. I tillegg passer det med frukt/bær og bærcoulis

Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Det er lite mel i oppskriften og en enkel oppskrift å lage glutenfri. Bare å bytte ut med glutenfritt mel. Det er lite laktose i mørk sjokolade, og litt melk i smøret. De fleste med laktoseintoleranse tåler såpass. Dersom man er svært overfølsom må du benytte melkefri sjokolade og smør. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This