Kjøttpudding med smørstekte poteter og purre
Kjøttpudding
Kjøttpudding er velsmakende og lett å servere flere. Utrolig enkelt å lage også, da det meste gjør seg selv i ovn. I tillegg kan du variere fyll og smak så mye du vil. Her har du en av mine varianter. Ofte så følger jeg ikke noen bestemt oppskrift og bare tar det jeg har lyst på. Har du ikke laget kjøttpudding før så er det greiest i begynnelsen å følge en oppskrift, og senere kan du bare følge steketid og ca. mengder. Her har du både middag og pålegg. Sitter du igjen med rester er dette ypperlig pålegg dagen derpå. Her middag til 4 personer.
Ingredienser:
1 kg kjøttdeig/karbonadedeig blandet 50/50
60 g gruyère eller annen ost med mye smak
125 g blandede grønnsaker (mais, gulrøtter, erter etc)
1 ts pepper
3 ts salt
1 ts paprikapulver
1/2 ts revet muskat
3 ts worcestershire saus
1/2 dl vann med kullsyre. (flaskevann)
2 ss potetmel
Kjøttpudding fremgangsmåte:
- Start med å dele opp evt. gulrøtter i små terninger. Ha grønnsakene i en kjele og gi dem et oppkok. Sil dem av.
- Bland kjøttdeig og karbonadedeig godt sammen. Ha i alt krydderet og vann. Bland det godt inn.
- Del osten i små terninger. Ha grønnsaker og ost opp i kjøttfarsen. Nå må du bruke kokkens beste redskap; dine egne hender. Elt inn osten og grønnsakene til det er godt blandet. Form farsen med hendene og ha dem i en brødform e.l.
Stekes: På 175 C . Bruk steketermometer. Kjøttpuddingen er ferdig når du har fått en kjernetemperatur på 70 C. ca 1 1/2 time. La kjøttpuddingen hvile i ca 5 minutter før du skjærer i den.
Kjøttpudding serveres: Med en god saus, poteter, og grønnsaker.
Allergi: Både gluten og laktosefri. Lavt FODMAP innehold.
Kjøttpudding har antagelig sin opprinnelse fra USA, og her går den under navnet meatloaf (engelsk tekst): Meatloaf
Les mer om worcestershire saus (engelsk tekst): Worcestershire sauce
Se flere rett med kjøttdeig her på Coquere: Kjøttdeigretter