Kjøttkake
Alternativ oppskrift til tradisjonelle kjøttkaker

Dette er ikke akkurat mors kjøttkaker for her du kjøttkaker med vri. Kjøttkaker med en eksotisk og litt annerledes smak. Gir 12-14 kjøttkaker, litt mer avansert enn alminnelige kjøttkaker. Jeg tror likevel du vil synes det er verdt jobben og den lille ekstrasmaken det gir. Tid ca. 60 min.


Ingredienser:

600 g karbonadedeig
2 egg
2 ss. asiatisk fiskesaus
8-10 dråper Worcestershire saus
1 krm. (1/5 ts) salt
0,5 ts. pepper
1 ts. köftekrydder (krydderblanding, kan kjøpes i innvandrer butikker)


Saus
9 dl. kyllingkraft/9 dl vann med 1 terning kyllingbuljong som gir 5 dl
8-10 dråper Worcestershire saus
1 krm. malt chilipepper
2 ss. maisennamel/1 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene til kjøttkakene godt. Form dem slik at de får eggefasong med en spiseskje. Stek dem så i en blanding av smør og nøytral olje, f.eks. raps. Olje og smør sammen gjør at smøret ikke brenner. Kjøttkakene stekes ca. 5 min til de er gyllen brune og blitt litt faste. Mens du steker kjøttkakene koker du opp kraften til sausen. Trekk kjelen til side. Etter hvert som kjøttkakene blir ferdig stekte legger du dem opp i kraften. De må minst trekke 10-12 min, men det gjør ingenting om de trekker lengre. 

Når kjøttkakene er ferdig stekt og trukket, tar du opp kjøttkakene og legger de på et fat. Sil sausekraften gjennom en fin sil. Hell den tilbake i en ny kjele og kok opp. La den småkoke 3-4 min. Mens den nå koker, begynner den å skumme litt pga. proteinstoffene fra kjøttkakene og eggene. Skum av. Ha i maisenna jevningen og kok opp til sausen tykner litt. Smak til med evt. mer salt/pepper. Legg så kjøttkakene tilbake i sausen og trekk kjelen til siden og la stå i et par minutter. 

 

Serveres: Med basmatiris, erter eller andre grønnsaker. I tillegg smaker det nydelig med litt mango chutney ved siden av. (Ønsker du å være mer tradisjonell passer selvfølgelig også tyttebærsyltetøy)

Allergi: Laktose og glutenfri. Det er malteddik av bygg i en del Worcestershire sauser, men den mest vanlige fra Lea & Perrins er glutenfri. Det er uansett liten mengde Worcestershire saus i denne retten. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This