Kjøttdeigsuppe
Kjøttdeigsuppe er billig, rask og god

Her har du en utrolig rask, billig og svært enkel kjøttdeigsuppe. Smaker fabelaktig godt og så er den sunn! Denne kan uten skam serveres en kjølig høst- eller vinteraften både til hverdags og gjester. Den er ganske mettende, og her har du til en 2-3 personer.


Ingredienser:

400 g kjøttdeig/karbonadedeig
600 g poteter (melne)
2-3 gulrøtter
1/4 hvitløk (kinesisk type uten fedd – evt. 1-2 fedd)
1 stor purre (evt. 2 små)
8 dl kjøttkraft eller buljong (bruker du buljong lag den svakere enn anvist)
1 dl laktosefri matfløte

Litt revet muskat
Salt/Pepper
2 ts sukker
En skvett presset sitronsaft

Rapsolje til steking

 

Fremgangsmåte: 
Ha i olje i gryten og stek kjøttdeigen. Skrell poteter og gulrøtter. Skjær potetene i biter og gulrøttene i skiver, pass på at skivene og bitene er noenlunde like. Vask og rens purren, og skjære den i fine skriver. Hakk hvitløken svært fint. Ha nå alle grønnsakene, unntatt purren, over i kjelen sammen med den stekte kjøttdeigen. Rør godt om og hell på kraften. Gi det et oppkok og la det så småsimre under lokk i en ca 20 minutter til rotgrønnsakene er nesten møre. Ha så i purren, og la det nå simre uten lokk til alt er helt mørt. Tilsett så fløten, og smak til med nykvernet/nystøtt pepper, litt revet muskat, sukker, sitronsaft og salt. Dersom du ikke har fått tak i melende nok poteter kan suppen bli litt tynn, da kan du jevne med litt maizena mel.


Serveres:
 Umiddelbart rykende varm evt. med flatbrød.

Allergi: Både gluten- og laktosefri. FODMAP – hvitløk og den hvite delen av purren har høyt innehold. Dersom du utelater hvitløken, og kun bruker den grønne del av purren, får du et lavt FODMAP innehold. Det forutsetter også at du følger oppskriften og benytter laktosefri fløte.

Energi innehold: Hele gryten: 6615 kj/1581 kcal. Pr. person til 3: 2205 kj/527 kcal.

Pin It on Pinterest

Share This