Copyright Coquere

Kjøtt med nudler  – Copyright Coquere

Dette er en superrask middag, som neppe vinner skjønnhetskonkurransen for mest estetiske rett

 

Kjøtt med nudler

Dette er en superrask middag, som neppe vinner skjønnhetskonkurransen for mest estetiske rett. Den er velsmakende, billig, mager og forholdsvis sunn. Dermed en ultimat hverdagsmiddag, når du har liten tid etter jobb eller skole. Samtidig som du holder utgiftene nede. Her har jeg laget den kun til en person, men det er bare å gange opp til antall personer.

 

Ingredienser:

150 g svin, okse eller kyllingkjøtt
60-65 g tørre nudler
2 ss hermetiske mais
1 ss vårløk
2-3 små sopp champignon e.l.
1-2 ss sweet chilisaus
Salt
Pepper
Smør

 

Kjøtt med nudler fremgangsmåte:
  1. Start med å skjær kjøttet i strimler. (Om du ikke har kjøpt ferdig strimlet, men det øker prisen. Så du sparer ved å skjære selv.) Sett til side for å steke senere. Ha mais over i en liten bolle med en kladd smør. Salt og pepre. Kutt opp vårløken og soppen
  2. Stek først soppen i litt smør til den blir gyllen. Salt og pepre den underveis. Sett til side
  3. Gjør så klart til både å steke kjøttet og koke nudlene.
  4. Stek kjøttet. Salt og pepre passende. Mot slutten av stekte tiden har du på chilisaus. NB! Husk du kan alltid ta i mer senere. Trekk stekepannen til side.
  5. Kok nudlene som anvist på pakken. Det tar vanligvis 3-5 minutter. Sil av nudlene i et dørslag. Ha litt smør i kjelen og ha nudlene tilbake i kjelen. Mens nudlene koker ha maisen inn i en mikroovn, og sett den på full styrke i ca. 30 sekunder eller til smøret har smeltet.
  6. Ha nå opp i alle de andre ingrediensene opp i kjelen med nudlene. Bland godt

 

Kjøtt med nudler serveres: Umiddelbart, og med mer chilisaus om du ønsker

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfri om du ikke benytter deg av risnudler eller andre glutenfrie varianter. Høyt FODMAP – dette skyldes gluten i nudlene, sopp, mais og vårløk. Dersom du bruker glutenfrie nudler, kutter ut sopp og mail og i tillegg bare bruker den grønne delen av vårløken får du et lavt innehold.


Les mer om nudler: Nudler

Pin It on Pinterest

Share This