Copyright Coquere

Kikertstuing – Copyright Coquere

Kikertstuing er smakfull og næringsrik

 

Kikertstuing

Kikertstuing med karri er en typisk indisk inspirert vegetarisk rett. Den er mettende, sunn og en god kilde til proteiner. Kikertstuing inneholder mye smak, og har flotte farger slik det meste har innen det indiske kjøkken. Ønsker du en smakfull og næringsrik vegetarrett, er dette et godt alternativ. Gir 3 porsjoner, og middag til 2-3 personer.

 

Ingredienser:

1,5 dl basmatiris (ca. 125 g)
Litt salt
Gurkemeie (kan sløyfes men gi en fin farge til risen)
2 løk (medium størrelse)
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
¼ sitron
1-2 ss karripasta grønn (mengde avhengig av hvor strekt du ønsker, og hvor sterk karripastaene er)
1 boks kokosnøtt melk (lavt fett om du ønsker mindre kalorier)
1 boks kikerter eller garbanzobønner med kraft (En boks inneholder ca. 250 g)
1-2 ss soyasaus (begynn med 1 ss og smak til evt. med mer)
4-5 Cherry tomater (desto søtere de er, desto bedre)
1 neve fersk basilikum
1-2 ss Maple sirup eller Demerara sukker
Salt

 

Alternativ tillegg

Du kan også ha i litt brokkoli eller kål

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å begynne å koke risen etter anvisning på pakken, ha gjerne gurkemeie i vannet. Mens risen koker så begynner du på kikertstuingen.
  2. Rens løkene og hakk dem fint opp.
  3. Press ut juicen av sitronen, og del tomatene i to.
  4. Ha oljen i en stekepanne, eller passende kjele på medium varme.
  5. Fres løken til den begynner å bli blank, men ikke får farge. Det tar ca. 5 min. Det siste minuttet har du i hvitløken.
  6. Ha nå i 1 ss karripasta, kokosmelken og rør til karrien er godt blandet inn. Ha i litt salt. Smak om du nå ønsker en sterkere variant. Ha i så fall i mer karri.
  7. Ha deretter i kikertene (NB! med kraften de ligger i), samt soyasaus og la det småkoke i en 8-9 minutters.
  8. Tilfør tomatene, sitronsaften og basilikumen. La det simre i en 4-5 minutters tid til.
  9. Smak til med evt. litt mer salt og soyasaus. NB pass på soyasausen er ganske salt.
  10. Ha så i sukker. Bland alt godt sammen.

 

Serveres: Retten skal klassisk serveres med både ris og kikertstuing sammen. Det kan også passe med godt brød ved siden, og indisk inspirert som retten er passer f.eks. nanbrød.

Allergi: Gluten og laktosefri. Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This