Copyright Coquere

– Key Lime Pie Copyright Coquere

Key lime pie en syrlig søt dessert kake

 

Key Lime Pie

Key lime pie er en tradisjonell amerikansk dessert kake. Key Lime er i utgangspunktet en spesiell sort lime fra Florida Keys, men det fungere like bra med de grønne vanlige limene man finner i butikken her til lands. Det ligger i navnet at dette er både en frisk, men også søt dessert. Det skal tradisjonelt alltid brukes eggeplommer, og kondensert søt melk i oppskriften. Så min oppskrift er helt tradisjonstro. Både en enkel og rask kake å lage – som smaker nydelig.

 

Ingredienser:

200 g digestivkjeks
100 g smør

1 boks, ca 400 g, søt kondensert melk (ikke viking melk)
5 eggeplommer
1 dl limejuice (ca. 4-5 lime)
1 ss finrevet limeskall (1-2 lime)

 

2 dl kremfløte
2 ts sukker

 

Key Lime Pie fremgangsmåte:
  1. Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Klem ut i en 23 cm form og litt opp over kantene.
  2. Pisk den kondenserte melken, og eggeplommer luftig med elektrisk mikser i ca 5 minutter.
  3. Tilsett juicen og skallet.
  4. Ha i blandingen i formen og stek på 180 ºC nederste rille i ca 15 – 20 minutter. (Skal bli fast når du så vidt tar på den, men ikke få farge) Avkjøl kaken før du setter den i kjøleskap. La den stå kaldt i minst 2 timer.
  5. Noen liker alternativt å bruke marengslokk isteden for krem. Stivpisk 2 eggehviter, og visp gradvis inn ca 50 g sukker. Alternativt bre utover paien, eller bruk en sprøytepose til å lage et dekorativt mønster. Stekes ved 180 ºC i ytterligere en 10-15 minutter, eller til marengslokket blir gyllent.

 

Serveres: Pyntet, eller dekk med pisket krem. Pynt gjerne med limeskiver, eller annen frukt/bær også.

Allergi: Hverken gluten- eller laktosefri. Gjøres lett glutenfri ved å bruke glutenfri digestivkjeks. Bruker du laktosefri kremfløte reduseres laktosen noe, men det vil fortsatt være mye laktose i den kondenserte melken. Det finnes ikke noen gode alternativer til kondensert melk. Alternativet kan være å bruke laktosefri rømme. Du må da redusere litt på limesaften, siden rømmen er litt syrlig fra før, og ha i litt sukker. Høyt FODMAP skyldes hvetemel i digestivkjeksen. Så bytter du ut den med glutenfri, samt følge rådene for å redusere laktosen vil du også få redusert FODMAP innholdet.


Les mer om den spesielle limen fra Key i Florida: Key Lime

Pin It on Pinterest

Share This