Copyright Coquere

Copyright Coquere

Karrisaus her til hjemmelagde fiskeboller

Her har du en nydelig og enkel karrisaus. Den passer utrolig godt til hvitfisk og fiskeboller. Sausen er inspirert av Ørjan Johannessen, kokken som vant Bocuse d`Or med verdens beste fiskerett. Det er derfor ikke rart denne sausen er god til fisk. Her har du en saus både til hverdag og gjestemiddagen.

 

Ingredienser:

2 sjalottløk
2 ts karripulver (mild eller hot avhengig av hva du ønsker)
salt
sukker
1 ts gurkemeie (kan droppes, men gir en fin farge)
2 dl eplemost (evt. hvitvin)
2 dl fiskekraft
4 dl matfløte
50 g smør

Saft av en sitron eller 2-3 ss sitronessens

 

Fremgangsmåte:

Finhakk løken, tilsett karri og eplemost og fiskekraften. Kok opp og la det reduseres inntil 2/3 mengde. Tilsett nå fløten og varm opp til det nesten koker. Ha det hele over i en blender, ha i salt, gurkemeie, sitronsaft og smør. Kjøre det hele et par minutter. Juster til slutt med evt. litt sukker og mer salt/sitronsaft. Sukker og sitrontilpasning er avhengig av hvor søt hvitvinen/eplemosten er.

 

Serveres: Til hvitfisk eller fiskeboller.

 

Allergi: Glutenfri og laktosefri om du bruker laktosefri fløte.

Pin It on Pinterest

Share This