Copyright Coquere

Karibisk maissuppe – Copyright Coquere

Mettende og varmende Karibisk maissuppe

Karibisk maissuppe

Karibisk maissuppe er klassisk fast food gatemat, men også en typisk lørdagssuppe på Jamaica, Trinidad og andre karibiske øyer. Karibisk maissuppe serveres også ofte under karnevaltiden. Velsmakende, mettende og billig. En eksotisk og nydelig suppe som passer mer her i det kalde nord på høst- og vinterstid. Her suppe til 4-6 personer.

 

Ingredienser

1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
1-2 krm kajennepepper (evt. 1 fersk chili)
150 g chana dal
1 l vann/grønnsak- eller hønsekraft
400 ml kokosmelk
2 ss fersk timian (eller 2 hele timian kvaster evt. 1 ts tørket)
400 g mais
150 g bacon (kan sløyfes for helt vegetarvariant, eller for å reduser kaloriene)
1 rød paprika evt 1 gulrot
1 stor potet
(I noen oppskrifter finner man også stangselleri)

Fersk persille

 

Fremgangsmåte
  1. Finkutt løk og hvitløk. Stek på medium varme i en stekepanne med nøytral olje i en 7-8 minutter. Løken skal ikke bli brun, og hvitløken må ikke brennes for da blir den bitter.
  2. Chana dal må bløtlegges minst 2 timer i forveien. (Må skylles godt før bruk og etter bløtlegging). Chana dal er hardkokt og det tar en 45-60 min litt avhengig av tiden for bløtleggingen. NB! ikke ta i salt i vannet/kraften før mot slutten av koketiden. Linsene er ferdig når du kjenner at de er møre. Pga. det høye proteininnholdet må du i første del av koketiden skumme av urenhetene på samme måte som når du koker kjøtt. (Chana dal fås kjøpt i de fleste innvandrerbutikker, og er en linse ofte brukt i det indiske kjøkken. Får du ikke tak i den kan du bruke andre gule linser evt. gule erter.)
  3. Ha nå vann/kraft, chana dal, kajennepepper og timian i en gryte.
  4. Ha i løken og la det hele småkoke i en 30-40 minutter.
  5. Skrell potetene og kutt den opp i mindre terninger.
  6. Ha så maisen og potetene sammen med kokosmelken. La det småkoke ytterligere 10-15 minutter.
  7. Kutt opp paprikaen eller gulroten – ha denne i de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper. Har du hatt i hel timian tar du nå den ut.
  8. Ha halvparten av suppen over i en blender, og kjør den til blandingen er helt jevn. Hel denne så tilbake i den andre halvdelen av suppen.
  9. Skjær bacon i passende små biter, og fres de lett i en stekepanne før du har de over i suppen. Gi suppen et lite oppkok på nytt.

 

Karibisk maissuppe serveres: Med godt brød gjerne ristet. Dryss gjerne over litt persille e.l.

Allergi: Både gluten og laktosefri.
Energi innehold: Hele suppen 10275/2456 kj/kcal – Ved 6 porsjoner får man pr. porsjon: 1712/409 kj/kcal.


Les mer om mais som grønnsak: Mais

Mais har hatt en i noen sammenhenger hatt et ufortjent dårlig rykte som en grønnsak som ikke er så sunn. Les mer om hvorfor mais er en god og sunn grønnsak: Er mais sunt

Pin It on Pinterest

Share This