Karibisk maisgrøt – Copyright Coquere

Karibisk maisgrøt er som navnet tilsier en grøt som har sin opprinnelse ifra de karibiske øyene

 

Karibisk maisgrøt

Karibisk maisgrøt er som navnet tilsier en grøt som har sin opprinnelse ifra de karibiske øyene. Det er selvfølgelig naturlig, siden mais odles der, og er en basismatvare. Du finner maisgrøt i en del andre deler av verden blant annet i sørstatene i USA, og i Italia. Det er likevel en forskjell på karibisk maisgrøt, fordi den ofte inneholder kokosmelk, slik som i denne oppskriften. I denne maisgrøten får du en fløyelsmyk konsistens, med en nydelig hint av kokos. Det er en mektig grøt så oppskriften burde holde til 2 personer.

 

Ingredienser

1 dl fin polenta eller maismel
1,5 dl kokosmelk
ca. 3,5 dl melk
4-6 ts sukker (kan utelates om ønskelig)
½ ts vaniljesukker
½ ts salt

 

Fremgangsmåte

  1. Ha polentaen i en liten bolle, og ha i 1,5 dl melk. Bland dette godt å la det stå.
  2. Ha kokosmelk og resten av melken (2 dl) i en tykkbunnet kjele.
  3. Ha i sukker, vaniljesukker og salt. Kok opp på middels varme under stadig omrøring.
  4. Når melken koker, rører du inn polentablandingen. Kok opp på nytt, og la det småkoke i 5-6 minutter. Det hender grøten blir for tykk, og da sper du med litt og litt melk, slik at du får en passende konsistens. Pass bare på å ikke helle i for mye melk ad gangen, slik at grøten stopper å koke.

 

Serveres: Umiddelbart med en liten smørklatt og dryss over litt kanel, dersom du liker det.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri dersom du benytter laktosefri melk. Lavt FODMAP. Kokosmelk inneholder høyt FODMAP, men de fleste tolererer en så liten mengde som det er i denne oppskriften pr. porsjon.


Nyttig informasjon om ingrediensene

Maismel eller polenta er et bra alternativ, og inneholder mange sunne næringsstoffer. I tillegg til at den metter lenge, og dermed kan det vær et bra alternativ ved vektreduksjon.  Les mer om maismelets fordeler (engelsk tekst): Maismel helsegevinster

Kokosmelk har mange helsegevinster, og inneholder også mange gode næringsstoffer. Forskning tyder på at den også har en vektreduserende effekt. Derimot er det usikkert på om fett kan påvirke kolestrolnivået negativ. Det anbefales derfor å bruke light kokosmelk m.a.o. med lavt fettinnhold. Særlig om du bruker den ofte i kostholdet. Les mer om helsegevinstene ved kokosmelk (engelsk tekst): Kokosmelk helsefordeler

Pin It on Pinterest

Share This