Karamellfudge smaker himmelsk og er enkle å lage
Karamellfudge
Karamellfudge er veldig enkle å lage. De smaker helt himmelske, og den ferdige fudgen smelter bokstavelig talt i munnen. Her har du en litt annen oppskrift enn du finner andre steder. En oppskrift som gir en mer dybde i smaken. Du lager alt i en kjele. Har du alle ingredienser for hånd så lager du alt ferdig på ca. 15 minutter.
Ingredienser:
125 g smør (ikke melange, godt smør)
400 g karamellisert kondensert melk (alt. søt, vanlig kondensert melk)
150 g demerara sukker
1 ss lys sirup
100 g hvit sjokolade
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts salt (flak salt av god kvalitet – kan sløyfes om du ønsker det)
Fremgangsmåte: Karamellfudge
- Hakk opp den hvite sjokoladen og sett til side.
- Bruk en tykkbunnet kjele. Smelt smøret.
- Tilsett kondensert melk, brunt sukker, vaniljesukker og sirup.
- Kok opp og la blandingen småkoke i ca. 10-12 minutter. Du vil merke at blandingen tykner litt når den er klar. Pass på å røre konstant.
- Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen og salt. Rør til sjokoladen har helt smeltet, og du har fått en jevn blanding.
Bruk en form på 20 x 20 cm eller 15 x 15 cm. Desto mindre form desto tykker fudge får du. Fudge er mektig, så jeg foretrekker mindre fudge. Formen må du på forhånd ha kledd med bakepapir. Dersom du pensler litt olje i bunn, og på kanten, vil bakepapiret feste bedre. Hell i blandingen. Sett formen i kjøleskapet over natten, eller minimum 5 timer til fudgen har stivnet. Ta de ut av formen og skjær fudgen i pene firkanter.
Tips: Karamellisert kondensert melk kan være vanskelig å få tak i. Du kan alternativt kun bruke vanlig søt kondensert melk (m.a.o. ikke vikingmelk). Da får du også god fudge, men ikke den dybden i karamellsmaken. Du kan lage den karamellisert ved å koke søt kondensert melk i 3 -4 timer. Pass da på å pakke inn boksen i et kjøkkenhåndkle og alltid ha nok vann over.
Serveres: Når som helst. Fudge holder seg godt i en tett boks i kjøleskapet. Der vil de neppe bli lenge. Karamellfudge
Allergi: Glutenfri. Laktose. Det finnes så vidt jeg vet ikke laktosefri kondensert melk. Høyt FOODMAP skyldes laktosen.
Dersom du lurer mer på hva kondensert melk er kan du lese her: Kondensert melk