Dette er en saftig og nydelig kake
Karamell kladdekake
Karamell kladdekake er en saftig og søt kake med mild karamell smak. Dette er en utrolig rask og enkel kake å bake. Du kan i utgangspunktet blande alle ingrediensene i en kjele. En kake som fint lar seg fryse. Kaken kalles kladdekake fordi den er saftig og litt klistrete,
Ingredienser:
150 g smør
1 boks karamellisert melk (ca. 390 g dulche de leche)
1 ½ dl demerarasukker (e.l. brunt sukker)
2 krm salt
2 ½ dl speltmel
3 egg
Fremgangsmåte: Karamell kladdekake
- Smelt smøret og la det kjølne litt.
- Rør inn den karamelliserte melken, sukker, salt og mel.
- Blant så i et og et egg. Rør til du får en jevn deig.
Ha over deigen i en rund springform på ca. 23 cm. Bruker du ikke non-stick må du bruke bakepapir, eller smøre formen på forhånd. Karamell kladdekake
Stekes: 175 ˚C forvarmet ovn. Midterste rille i 30-40 minutter. Tiden er avhengig av din ovn og formstørrelsen. Kaken er ferdig når kakepinnen slipper uten kakerester. Kaken skal være seig i kjernen. Blir den tørr har du stekt for lenge. Dette er en kake som skal bli lav – så ikke bli fortvilet om du synes den er litt flat. Det er slik den skal være.
Serveres: Avkjølt – med pisket krem
Allergi: Gluten- og laktose. Gjøres glutenfri ved å benytte glutenfritt mel. Det går ikke å lage kaken laktosefri, da det etter min viten ikke finnes laktosefri kondensert melk. Høyt FODMAP skyldes laktosen i den kondenserte melken.
Les mer om Dulce de leche: Dulce de leche
Les mer om fordelene med speltmel: Speltmel