Copyright Coquere

Kamskjell på en seng av rotmos – Copyright Coquere

Kamskjell på en seng av rotmos med beurre blanc

 

Kamskjell på en seng av rotmos

Kamskjell på en seng av rotmos passer ypperlig til forrett. Kamskjell har en litt søtlig smak som minner om både hummer og reker. Kamskjell på en seng av rotmos med beurre blanc er en fantastisk rett med kombinasjon av smaker som passer utrolig fint sammen. Forrett til fire personer.

 

Ingredienser:

8 kamskjell (2 stk. pr person.)
8 reker
ca 1 ss fin hakket vårløk – kun grønn del

 

Rotmos:

150 g poteter
150 g kålrabi
30 g gulrot (ca 1/2 gulrot)
30 g sellerirot
30 g smør
0,1 dl fløte
Salt/pepper

 

Beurre blanc saus – se egen oppskrift: Beurre blanc

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å skrelle og rense rotgrønnsakene. Del de opp i passende stykker slik at de er ferdig kokt samtidig. Både sellerirot og kålrabi er mer hardkokt en både potet og gulrot. Så del disse i små terninger. Poteten og gulroten i litt større biter.
  2. Når rotgrønnsakene er møre så bruker du en stavmikser til å kjøre de til en fin mos. Ha i smør og fløte.
  3. Smak til med salt og pepper. Sett til siden mens du lager ferdig beurre blanc sausen.
  4. Det er lurt å legge frem kamskjellene og ha hakket opp vårløken i forveien før du lager sausen. Dette er en rett hvor flere av komponentene må lages raskt.
  5. Når beurre blanc sausen er ferdig setter du den til siden og holder den jevnt varm. Salt og pepre kamskjellene på begge sider. Stek dem på middels varme i smør, i en 2-3 minutter toppen, til du får en jevn og fin stekeflate.

 

Kamskjell på en seng av rotmos montering:

Legg opp litt rotmos på tallerken, ha de ferdig stekte kamskjellene oppe på rotmosen. Dryss over litt av vårløken og legg på et par reker på hver rett. Til slutt drisler du litt beurre blanc over.

 

Serveres: Umiddelbart

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri om du ikke benytter deg av laktosefri fløte. Det er svært lite laktose i smør, men for de med ekstrem intoleranse må man også benytte melkefritt smør eller klarnet smør. Høyt FODMAP skyldes kun laktosen i fløten. Bytt ut denne med laktosefri fløte, så vil du få en rett med lavt FODMAP.


Les mer om saus, og de fem franske grunnsauser. Beurre blanc er blant annet en av de klassiske emulsjonssauser (engelsk tekst): Sauce

Pin It on Pinterest

Share This