Copyright Coquere

Copyright Coquere

God langpannekake med karamellisert kokoslokk

 

Her har du en lettvint, og raskt langpannekake med et nydelig karamellisert kokoslokk. Holder seg fint i kakeboks noen dager, men er også fin å fryse. Den perfekte kake når du får overraskelsesbesøk med andre ord.

 

Ingredienser:

50 g smør
2 dl melk
3 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker (ekte)

 

Kokoslokk
125 g smør
100 g kokos
250 g demerarasukker
1/2 dl melk

 

Fremgangsmåte:

Start med varme opp melk og smør inntil smøret er smeltet. Visp så egg, sukker, og vaniljesukker til eggedosis. Sikt så inn mel og bakepulveret i eggedosisen. Vend det hele pent inn med en slikkepott, slik at den ikke mister luftigheten. Ha i melkeblandingen, bare pass på at det ikke er veldig varm. Bland alt godt til du får en jevn røre. Hell så røren over i en godt smurt langpanne. Jeg brukte en form på 31 x 23 cm. (Mao en langpanne som er litt over halvparten av en vanlig langpanne for stekeovn. Dobler du porsjonen får du nok til en hel langpanne. Du vil da også få en litt høyere kake.)

 

Stekes: På 200 C, først i ca 20-25 minutter – Til kaken får en fast overflate.

 

Kokoslokk
Ha alle ingrediensen til lokket i en kjele, og varm det opp til det smelter sammen. Rør jevnt hele tiden. Ta ut kaken av ovnen, og hell over kokosmassen. Smør det så jevnet utover kaken du kan. Sett nå kaken tilbake i ovnen, og stek den videre i 5-10 minutter. Til kokoslokket har fått en fin jevn brunfarge, og har blitt karamellisert. Sett den til avkjøling, og skjær den opp i passe biter når den er kald.

 

 

Serveres: Til en god kopp strek kaffe.

Allergi: Dette er en kake som du lett gjør glutenfri vet å bytte ut hvetemelet med et fint glutenfritt mel som f.eks. fint mel fra Semper. Deigen er så løs at den er helt flytende. Helt perfekt kake for å bake glutenfri mao. Noe som ofte er et problem med glutenfrie kaker er at de fort blir litt tørre. All væsken i kaken her gjøre at det ikke blir noe problem – den blir saftig uansett. Gjøres også enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri melk, og for de ekstra laktoseintolerante må du også bruke melkefritt smør. Høyt FODMAP skyldes hvetemel og laktose. Så ved å benytte speltmel og laktosefri melk får du en kake med lavt FODMAP.

 Kreditering: Liv Astrid Vingsjø, Sarpsborg.

Pin It on Pinterest

Share This