Kake med karamellisert kokoslokk – Copyright Coquere

God langpannekake som er enkel og rask å bake

 

Kake med karamellisert kokoslokk

Her finner du oppskriften på en enkel og rask langpannekake, fullendt med et herlig karamellisert kokoslokk. Denne kaken er ikke bare en fryd for smaksløkene, men den er også praktisk å ha i hus. Den holder seg godt i kakeboks i noen dager og er også utmerket for frysing, noe som gjør den til den ideelle kaken for uventet besøk. Med sin behagelige kombinasjon av smak og enkelhet, passer denne kaken perfekt både til hverdags og til spesielle anledninger. Enten det er en impulsiv kaffevisitt eller en del av et større selskap, vil denne langpannekaken garantert bli møtt med begeistring.

 

Ingredienser

50 g smør
2 dl melk
3 egg
300 g sukker
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker (ekte)

 

Kokoslokk
125 g smør
100 g kokos
250 g demerarasukker
1/2 dl melk

 

Fremgangsmåte
  1. Start med varme opp melk og smør inntil smøret er smeltet.
  2. Visp så egg, sukker, og vaniljesukker til eggedosis.
  3. Sikt så inn mel og bakepulveret i eggedosisen. Vend det hele pent inn med en slikkepott, slik at den ikke mister luftigheten.
  4. Ha i melkeblandingen, bare pass på at det ikke er veldig varm. Bland alt godt til du får en jevn røre.
  5. Hell så røren over i en godt smurt langpanne. Jeg brukte en form på 31 x 23 cm. (Mao en langpanne som er litt over halvparten av en vanlig langpanne for stekeovn. Dobler du porsjonen får du nok til en hel langpanne. Du vil da også få en litt høyere kake.)

 

Første steking: Nederste rille eller under midten. På 200 °C, først i ca 20-25 minutter – Til kaken får en fast overflate.

 

Kokoslokk
  1. Ha alle ingrediensen til lokket i en kjele, og varm det opp til det smelter sammen.
  2. Rør jevnt hele tiden.
  3. Ta ut kaken av ovnen, og hell over kokosmassen. Smør det så jevnet utover kaken du kan.
  4. Sett nå kaken tilbake i ovnen, og stek den videre i 5-10 minutter. Til kokoslokket har fått en fin jevn brunfarge, og har blitt karamellisert. Sett den til avkjøling, og skjær den opp i passe biter når den er kald.

 

Andre steking: På 200 °C. Midten eller litt under avhenig av hvor mange riller din ovn har, Til du får en jevn brunfarge. Tar vanligvis 5-10 minutter, avhengig av ovn. Du må følge nøye med, slik at du ikke steker for mye.

 

Serveres: Til en god kopp strek kaffe.

Allergi: Dette er en kake som du lett gjør glutenfri vet å bytte ut hvetemelet med et fint glutenfritt mel som f.eks. fint mel fra Semper. Deigen er så løs at den er helt flytende. Dermed perfekt kake for å bake glutenfri. Noe som ofte er et problem med glutenfrie kaker er at de fort blir litt tørre. All væsken i kaken her gjøre at det ikke blir noe problem – den blir saftig uansett. Gjøres også enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri melk, og for de ekstra laktoseintolerante må du også bruke melkefritt smør. Høyt FODMAP skyldes hvetemel og laktose. Så ved å benytte speltmel og laktosefri melk får du en kake med lavt FODMAP.


Les mer om kokospalmen som kokosnøtten og kokosmassen stammer fra: Kokospalme

Pin It on Pinterest

Share This