Kaffekrem servert i shotglass
Kaffekrem
Kaffekrem er en nydelig og enkel dessert med kraftig kaffesmak. Dette er en dessert som er rask å lage, selv om den må stå litt både i ovn og kjøleskapet. Fordelen er at kaffekrem kan du lage ferdig i god tid før gjestene kommer. Dessert til 8 personer.
Ingredienser
1 dl sukker
3 dl kremfløte
1,5 dl melk
180 g eggeplommer (8-11 stk mellomstore egg)
2 ss pulverkaffe
0,25 dl vann
Fremgangsmåte
- Visp eggeplommene sammen.
- Kok opp fløte og melk – rør ut sukkeret til det er oppløst.
- Hell den kokende væsken over i eggeplommene og visp kraftig hele tiden.
- Kok opp vann, og bland ut pulverkaffen. Visp nå kaffen inn i blandingen.
- Ha nå væsken over i en passende mugge. Det gjør det lettere å helle den over i porsjonsformer. Fyll nå opp passende porsjonsformer. Sett disse i et vannbad, slik at vannet når halvveis opp på formene. Dekk de med aluminiumsfolie.
Bakes i stekeovnen: 150 C i 45-60 minutter, inntil de blir faste, men fortsatt er wobblete i midten. Kjøles ned før de settes kaldt i kjøleskap inntil servering.
Serveres: Dryss gjerne over litt kakao, pynt med bær og evt. kaffebønner.
Allergi: Glutenfrie. Gjøres laktosefrie ved å benytte laktosefri fløte og melk. Høyt FODMAP skyldes laktosen. En laktosefri variant gir derfor også lavt FODMAP.