Copyright Coquere

Kaffekrem – Copyright Coquere

Kaffekrem servert i shotglass

 

Kaffekrem

Kaffekrem er en nydelig og enkel dessert med kraftig kaffesmak. Dette er en dessert som er rask å lage, selv om den må stå litt både i ovn og kjøleskapet. Fordelen er at kaffekrem kan du lage ferdig i god tid før gjestene kommer. Dessert til 8 personer.

 

Ingredienser

1 dl sukker
3 dl kremfløte
1,5 dl melk
180 g eggeplommer (8-11 stk mellomstore egg)
2 ss pulverkaffe
0,25 dl vann

 

Fremgangsmåte
  1. Visp eggeplommene sammen.
  2. Kok opp fløte og melk – rør ut sukkeret til det er oppløst.
  3. Hell den kokende væsken over i eggeplommene og visp kraftig hele tiden.
  4. Kok opp vann, og bland ut pulverkaffen. Visp nå kaffen inn i blandingen.
  5. Ha nå væsken over i en passende mugge. Det gjør det lettere å helle den over i porsjonsformer. Fyll nå opp passende porsjonsformer. Sett disse i et vannbad, slik at vannet når halvveis opp på formene. Dekk de med aluminiumsfolie.

 

Bakes i stekeovnen: 150 C i 45-60 minutter, inntil de blir faste, men fortsatt er wobblete i midten. Kjøles ned før de settes kaldt i kjøleskap inntil servering.

Serveres: Dryss gjerne over litt kakao, pynt med bær og evt. kaffebønner.

Allergi: Glutenfrie. Gjøres laktosefrie ved å benytte laktosefri fløte og melk. Høyt FODMAP skyldes laktosen. En laktosefri variant gir derfor også lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This