Kaffe granita – Copyright Coquere

Lages raskt ferdig, det som tar tid er selv innfrysningen

 

Kaffe granita

Kaffe granita er super enkel å lage. Består som regel kun av to ingredienser. I min variant har jeg i tillegg hatt i Kahlua kaffelikør. Det gir litt mer smak og fylde. Likøren kan du utelate om du ønsker – du må da ha i litt mer sukker. Lages raskt ferdig, det som tar tid er selv innfrysningen. Når den er ferdig så har du den klar til bruk når det måtte passe. En kaffedessert som er lett og smaker nydelig – et must for kaffe elskere. Dette er en kaffedessert, som også kan passe som liten hvilerett. Da gjerne mellom noen tyngre retter på slutten av et måltid. Det er forholdsvis kalorifattig dessert. Til 8 personer.

 

Ingredienser:

5 dl sterk kaffe (gjerne espresso)
6 ss sukker (ca 110 g)
6 ss Kahlua kaffelikør (ca 0,5 dl)

 

Kaffe granita fremgangsmåte:
  1. Lag sterk kaffe og rør ut sukkeret til det har løst seg opp.
  2. Nå kaffen har kjølt seg litt ned har du i Kahluaen. Hell nå kaffen over i en litt flat form med høye kanter. Sett denne i frysen.
  3. Rundt hver time bruker du en gaffel eller liknende å vender/skraper granitaen – dette forsetter du med til du den får en passende kornete konsistens. Noen liker den så fin som sorbé, men det er smak og behag.

 

Kaffe granita serveres: Med lett pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekrem. Se egenoppskrift på vaniljesaus eller vaniljekrem: Vaniljesaus eller krem  

Allergi: Gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP.


Les mer om kaffelikøren Kahlua (engelsk tekst): Kahlua

Pin It on Pinterest

Share This