Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kremet suppe med spør garnityr

Jordskokksuppe har en søt og litt nøtteaktig smak. Jordskokk er en gammel rotknoll, som utkonkurrerte poteten for en ca 300 år siden. Det er litt synd at den har kommer litt i vanry i forhold til potet. Det er nemlig en veldig sunn grønnsak, med masse vitaminer og mineraler. I tillegg inneholder den ikke karbohydrater som påvirker blodsukkeret. Både supersunn, og god suppe mao. Jordskokksuppe kan du fint servere til både middag og forrett. Her har du middag til 3-4, og forrett til 8-10.

 

Ingredienser:

500 g renset jordskokk
1/4 kinesisk hvitløk (evt. 2 vanlige fedd)
5 dl hønse- eller kyllingkraft (evt. buljong)
3 1/3 dl matfløte
1 dl hvitvin
100 g smør

Salt/pepper
Sitronsaft

Garnityr
Friterte jordskokkchips
Westfalenskinke (eller annen god spekeskinke)
Fersk persille
Olivenolje

Fremgangsmåte:

Start med å skrell jordskokken og del dem opp litt grovt. Finhakk hvitløken. Ha litt smør i en stekepanne. Stek både jordskokken og hvitløken litt blanke. Ha de så over i en gryte sammen med stekesjyen. Hell over hønsekraft, hvitvin og fløte. Kok opp og la det hele småkoke til jordskokkene er møre. Sil av kraften og ta vare på den. Ha de møre jordskokkene opp i en foodprosessor, eller bruk en stavmikser. Ha evt. litt av væsken tilbake, samt smør, og kjøre jordskokkene til du får en fin puré. Hell jordskokkpureen tilbake i en kjele, og spe med kraften, inntil du får en fin suppe konsistens. Kok opp. Smak til med litt pepper, salt og sitronsaft.

Garnityr
Skjær noen jordskokker i så tynne skiver du kan. Skjær noen remser av westfalenskinken. I en stekepanne har du godt med rapsolje, eller annen nøytral olje. På middels temperatur så friterer du både jordskokkene og skinken. Legg dem så over på et tørkepapir slik at de blir sprø. 


Serveres: Ha suppen opp i passende porsjonstallerkener. Ha på jordskokkchips, sprø westfalenskinke, litt hakket fersk persille og drisle over litt olivenolje.

Allergi: Glutenfri. Gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri fløte. Høyt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This