Copyright Coquere

Copyright Coquere

Nydelig og enkle jordbærgrøt

Jordbærgrøt er en gammel tradisjonsdessert, som nesten har gått i glemmeboken. Utrolig enkel og god dessert, som lages på få minutter. I tillegg inneholder jordbærgrøt mange sunne antioksidanter, og vil telle som en av de fem om dagen. Her dessert til 4 personer.


Ingredienser:

ca 500 g jordbær
2,5 dl vann
1 ss sitronsaft
1,5 ss potetmel
Sukker

 

Fremgangsmåte:
Rens og del jordbærene. Ha dem så opp i en kjele, hell på vannet, sitronsaft, og kok opp. La dem små koke til de er møre. Bruk en stavmikser og kjør denne lett den ene halvdelen av kjelen, slik at du moser en ca 1/2 parten av bærene. Smak nå til med sukker.

Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha jevningen over i grøten. Gi den nå et raskt oppkok. Avkjøle noen minutter. Grøten er best servert lummen, men det er smak og behag. Den er også god helt kald. Mens den kjølner, rør av og til for å unngå at det dannes snerk.

 

Serveres: Hell grøten over i passende porsjonsformer. Server med fløte og krem eller vaniljesaus.

Allergi: Selve grøten er både gluten- og laktosefri. Den er har også Lavt FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This