Jamaican coffee – Copyright Coquere

Jamaican coffee en perfekt avslutning på et måltid. Kaffe med pisket krem og rom en nydelig kombinasjon.

Jamaican coffee

Jamaican coffee er en perfekt avslutning på et måltid, eller når du bare ønsker noe godt. Den perfekte kaffen for alle som liker rom og pisket krem. En kaffe med rom som passer like godt på sommeren som en kald høstkveld, eller som en litt lettere dessert. Oppskriften gir en Jamaican coffee, selv om du vil ha nok pisket krem til to kaffe med rom. Ønsker du å lage flere er det bare å gange opp ingrediensen forholdsmessig. Rask og enkel å lage.

Det er få ingredienser som blir mer autentisk Jamaican enn å bruke rom og brunt sukker. Begge har sin opprinnelse fra Kariben. Rom ble oppdaget ved at råsukkeret gjæret og ble til alkohol. Resten er historie som man sier.

 

Ingredienser:

4 cl brun rom (god kvalitet og lagret)
1-3 ts brunt sukker (Demerara sukker e.l.)
1 ½ – 2 dl god sterk kaffe pr person.
En liten skvett kremfløte (kan sløyfes)

 

1 ½ dl kremfløte
1 ts sukker

 

Fremgangsmåte: Jamaican coffee
  1. Kok kaffen, og ha den klar.
  2. Pisk kremfløte og sukker, inntil du får en litt løs pisket krem.
  3. Ha kaffen i passende krus eller kopp. Ha i såpass mye sukker som du ønsker. Det smaker best med brunt sukker, da den forsterke den karamelliserte smaken av brunt rom. Ha så i rom. Rør godt om slik at sukkeret løser seg opp.
  4. Ha i en liten skvett kremfløte om du ønsker det. Dette er ikke tradisjonelt brukt fløte i selve kaffen, men jeg synes det er bedre.
  5. Topp kaffen med pisket krem (ca. 2-3 ss)

 

Serveres: Jamaican coffee bør serveres umiddelbart. Pyntet med kaffebønner, og du kan også drysse litt kakao eller kvernet kaffe over.  

Allergi: Glutenfri. Inneholder laktose om du ikke benytter deg av laktosefri kremfløte.

 


For de spesielt interessert les mer om brennevinet rom: Rom

Pin It on Pinterest

Share This