Copyright Coquere

Copyright Coquere

Pomodorisaus her til Gnocchi

Noen av den beste pastaen og sausen jeg har fått servert, fikk jeg i en liten fjell landsby som heter Monteriggioni i Toscana. På en liten beskjeden familiedrevet osteria serverte de gnocchi med pomodorisaus. Nå er det nok ikke helt samme saus, da det nok var en godt bevart familiehemmelighet, men jeg fikk med meg hvilke ingrediensene som de hadde hatt i. Så den er ganske så nærme originalen.  Her saus til ca 4. personer.


Ingredienser:

650-750 g cherry eller andre små tomater * (se under)
25 g løk
4-5 ss god olivenolje
8 ts pesto * (se under)
3-4 ts sukker
Ny kvernet pepper/salt

 

Fremgangsmåte:

  1. Vask og skyll tomaten godt. Ta av ca 1/4 av tomaten, og legg dem til siden for senere bruk. Resten av tomatene kutter du i fire like store deler.
  2. Fin hakk løken. Ha olivenolje i en kjele. Fres løken lett til den er blank, og ha så i de oppskårede tomaten. La det hele koke i en 5-6 minutter til tomaten begynner å koke i stykker. Bruk nå en stavmikser og kjør sausen til en fin puree. La det så små koke videre i en 14-15 minutter.
  3. Smak til med sukker, salt og pepper. (Forsiktig med saltet, det er salt i pestoen, og bruker du parmesanost til retten din er denne også ganske salt)
  4. Nå tar du den 1/4 med tomater du har holdt tilsiden, og deler dem i to, og har dem i sausen. La det så koke en 3-4-minutter til slik at disse begynner å bli gjennomkoke men holder fasongen.
  5. Ha nå i pestoen og rør forsiktig om.

 

Serveres: Umiddelbart, eller så kan du sette den i kjøleskapet og varme den raskt men forsiktig opp senere. Holder seg fint i kjøleskap noen dager. Sausen er likevel best helt nylaget.

 

Allergi: Både gluten- og laktosefri.

 

Tomater *(Du kan du bruke 1/2 parten med hakkede hermetiske tomater, men da mister du litt på smaken)
Pesto * (Jeg jukset og kjøpte ferdig, men enda bedre om lager din egen. Den består av pinjekjerner, basilikum, hvitløk og olivenolje og kjøres til en fin masse i foodprosessor)

Pin It on Pinterest

Share This