Hvitløkssuppe – Copyright Coquere

Dette er en så enkel suppe å lage, og med så få ingredienser, at det nesten ikke kan kalles en oppskrift

 

Hvitløkssuppe

Hvitløk har vært brukt gjennom historien både i mat og som medisin. Gjennom forskning så er det noen indikasjoner som tyder på den inneholder antibakterielle- og andre helsefremmende stoffer. Det er derfor en svært sunn suppe. I tillegg så er det svært få kalorier i suppen, før du eventuelt har i noen av forslagene til ekstra ingredienser. Dette er en så enkel suppe å lage, og med så få ingredienser, at det nesten ikke kan kalles en oppskrift. Oppbevares suppen kaldt i kjøleskap holder den seg fint ca. 3 dager. Gir ca. 11-12 dl ferdig suppekraft.

 

Ingredienser:

2 hele hvitløkshoder
0,5 dl god olivenolje
18 dl vann
Diverse ferske urter etter ønske f.eks. bladpersille, salvie, basilikum, koriander
2 ts tørkede krydderurter f.eks. oregano, timian e.l.
Salt/pepper

 

Alternativer tilsetninger:

Nudler
Krutonger
Egg

 

Hvitløkssuppe fremgangsmåte:
  1. Del det ene hvitløkshodet på tvers horisontalt. Den andre tar du ut alle hvitløksfeddene, renser de og knuser de lett med en kniv el.lign. I en litt stor og vid kjele har du i olivenoljen. Sett platen på medium varme, og ha i de rensede og knuste hvitløksfeddene. Rør rundt av og til, inntil hvitløken har blitt gyllenbrun og myk.
  2. Ha i vann og kok opp. Reduser varmen til det så vidt koker. Ha i både ferske og tørkede urter, samt de to halve hvitløkshodene. La suppen småkoke i ca. 60 min, eller inntil kraften har blitt redusert til nesten halv væskemengde. Smak til med salt og pepper.
  3. Sil så suppen minst en gang over i en ny kjele, slik at du får fjernet hvitløk og krydderurter fra kraften. Nå kan du velge å kun varme opp og spise suppen slik den er, eller du kan tilføre krutonger eller nudler. Du kan også vispe sammen litt egg og røre dette raskt inn, mens du heller eggeblandingen gradvis opp i suppen. Da får du en stracciatella suppe.

 

Hvitløkssuppe serveres

Varm og ut fra de forskjellige alternative varianter, evt. også med godt brød. Dryss over ferske urter og evt. litt olivenolje

 

Allergi: Glutenfri. Bruker du risnudler så får du også en glutenfri nudelsuppe. Laktosefri. Det er høyt FODMAP i hvitløk, men det kan hende du likevel tåler den. Den inneholder kun frukt oligosakkarider, som har blitt tynnet ut i all væsken.


Les mer om hvitløkens alle egenskaper: Hvitløk

Det er også mulig å dyrke sin egen hvitløk. Les mer om dyrking av hvitløk: Dyrk hvitløk

Pin It on Pinterest

Share This