Copyright Coquere

Hvit konfektkake – Copyright Coquere

Hvit konfektkake er både saftig og mektig

 

Hvit konfektkake

Her har du en typisk konfektkake som passer godt til kaffen. Hvit konfektkake er dermed mektig og rik på smak. Den er som alle konfektkaker, saftig med mengder av kalorier. Det er vel derfor den er så god, selv om du nettopp av den grunn ikke spiser så mange stykker. Enkel å lage og bakes i langpanne. Hvit konfektkake egner seg også godt til å fryses.

 

Ingredienser:

300 g smør
300 g hvit sjokolade
6 egg
3 toppede ts bakepulver
6 dl speltmel
4 dl sukker

 

Glasur
300 g hvit sjokolade
300 g melis
100 g smør
0,3 dl kokende vann

 

Hvit konfektkake fremgangsmåte:
  1. Start med å smelt smør i en kjele på svak varme. Knekk den hvite sjokoladen i små biter og ha den opp i smøret. Rør hele tiden til sjokoladen har smeltet og alt er godt blandet sammen til en jevn røre. Sett til side slik at det kjøler seg ned til fingertemperatur.
  2. Ha nå egg og sukke i en stor bolle. Med en ballongvisp evt. elektrisk miksmaster visper du sukker og egge pent sammen. Unngå å visp så hardt og lenge at du får eggedosis.
  3. Når sjokoladesmøret er avkjølt nok, rører du det raskt inn i eggeblandingen.
  4. Sikt så inn bakepulver og bland dette godt inn i røren. Sikt nå melet inn i røren i 3 omganger og rør alt raskt inn til du får en jevn og fin røre.
  5. Hell røren over i en langpanne som du på forhånd har kledd med bakepapir. (Standard langpanne på 35×40 eller 30×40).

 

Stekes: Midt i forvarmet ovn på 180 grader. Ca 30-35 minutter. Kjenn med en bakepinne – når den er tørr, er kaken klar. Avkjøl nå kaken helt i formen. Velt deretter kaken over på et passende underlag og fjern bakepapiret.

 

Glasuren
  1. Kok opp vann og ha dette sammen med smøret i en kjele. Smelt smøret på svak varme.
  2. Knekk den hvite sjokoladen i små biter og ha den opp i smøret. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en jevn masse.
  3. Til slutt har du i melisen og rører alt godt sammen til du får en klumpfri glasur. Dersom massen blir for tørr eller for løs har du henholdsvis litt mer varmt vann eller mer melis. Glasuren skal ha en konsistens som romtemperert smør.

 

Enkel påføring:

Ha glasuren utover hele kaken og la den stå til glasuren er stiv. Del kaken opp i passende små stykker.

 

Påføring pr. kakestykke:

Del kaken opp i passende små stykker. Smør glasuren jevnt utover hvert enkelt stykke. La kakene stå til glasuren er stiv. Ved denne metoden kan du lage glasuren litt løsere, så du får den til å renne litt nedover kantene.

 

Hvit konfektkake serveres: Med god kaffe

Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Høyt FODMAP skyldes laktose i den hvite sjokoladen og smøret. I denne kaken er det mye hvit sjokolade. Det er likevel ikke mye laktose i hvit sjokolade så de fleste med laktoseintoleranse vil nok tåle et lite stykke. Det samme vil også gjelde for de på FODMAP diett. Ønsker du å redusere enda mer kan du benytte melkefritt smør.


Les er om konfektkaker som fenomen (på engelsk): Konfektkaker

Pin It on Pinterest

Share This