Copyright Coquere

Copyright Coquere

Nydelige hverdagspannekaker

De fleste liker pannekaker og særlig barn. De kan enkelt gjøres mer næringsrike, slik at du med god samvittighet kan spise dem hver dag om ønskelig. Her har du hverdagspannekaker som metter mer – er både saftige og smaksrike. Det er heller ikke mange kalorier i hver pannekake. Så her har du pannekaker til frokost, lunsj og middag. Gir ca. 14 pannekaker i 24 cm stekepanne.

 

Ingredienser:
1,5 dl siktet speltmel
1 dl sammalt speltmel
0,5 dl havremel
1 ts salt
3 egg (evt 4 egg)
3,5 – 4 dl melk (evt ca. 3 dl)
25 g smeltet smør

2 ss havrekli (for økt fiber innhold. Kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Ha i eggene og litt melk. Visp så du får en tykk og jevn røre, spe så med resten av melken. NB! du kan alltid ta i både mer melk og mel dersom røren blir litt løs.
  3. Til slutt visper du inn det smeltede smøret.
  4. La røren stå å svelle i 20-30 minutter.

 

Tips: Hell røren over i en mugge så kan du bare helle røre rett i pannen. Samtidig holder den seg fint i kjøleskapet et par dager. Da har du klar pannekaker når det måtte passe. Ønsker du en mer energirike pannekaker – øk mengden egg til 4, og reduser melkemengden med ca. 1 dl. Egg inneholder svært mange sunne næringsstoffer, i tillegg blir pannekaken mer mettende når du har i mer egg.

 

Stekes: På medium varme med litt smør eller olje i stekepannen.

 

Serveres: Med syltetøy, sukker, sirup eller også annet pålegg som skinke, ost etc.

 

Bruk av annet type mel: Speltmel skal ha et litt større innehold av protein og forskjellige mineraler. I tillegg inneholder det mer fiber grunnet malemetoden. Det kan stort sett erstatte hvetemel, og regnes som et urmel og er i samme slekt som hvetemelet. Det som likevel tilfører pannekaken mer næring og fiber er bruken av havrekli, sammalt speltmel og havremel. Havre blir regnet som det mest sunne kornslaget. I tillegg tilfører spesielt havremelet en litt saftigere smak.

 

Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Pannekaken gjøres enkelt både gluten og laktose fri ved å benytte glutenfritt mel og laktosefri melk. Lavt FODMAP.

Energi innehold – Pr pannekake ved 14 stk: 345 kj/82 kcal.

Copyright Coquere

Copyright Coquere

Pin It on Pinterest

Share This