Copyright Coquere

Copyright Coquere

Sterk og varmende hot krydret kyllingsuppe

Hot krydret kyllingsuppe er utrolig enkel, smaksrik og varmende. Få ingredienser. Så både en billig og sunn suppe. Her til 2-3 personer.


Ingredienser:

2-3 kyllingfilet (avhengig av størrelse ca 4-500 g)
1 løk
2 hvitløksfedd
2-5 krm Kajennepepper
1 ss fersk revet ingefær
10 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
1-2 ss sitronsaft
2-3 ts sukker
Litt salt
200 g egg- eller risnudler
1 vårløk

Nøytral olje


Fremgangsmåte:

  1. Start med å skjære kyllingen i 1-2 cm terninger. Ha olje i en kjele og på middels varme stek kyllingterningene i en 3-4 minutter.
  2. Kutt opp løk og hvitløk og ha dette også i, fortsett å stek i en 5-6 minutter, eller til du får en fin brunfarge.
  3. Ha nå i kajennepepper og ingefær. Kajennepepper er sterkt så start med minste mål, og tilsett heller mer etterpå avhengig av hvor hot du vil ha suppen. Rør godt rundt hele tiden, og la det steke ytterligere ca 1 minutter, før du har i kyllingkraften.
  4. Kok opp og la det hele simre pent i minst 20 minutter. Mot slutten av koketiden smak til med evt. litt salt, og enda mer kajennepepper.
  5. Ha i litt sukker og sitronsaft.
  6. I en egen kjele koker du opp nudlene. Disse koker du opp minst 1 minutt mindre enn anvist. Dette slik at de har muligheten til å etterkoke i selve suppen.
  7. Hell av nudlene. Ha så i suppen. Bruker du instant nudler, ha de rett i suppen. Rør forsiktig rundt og la suppen stå i en ca 5 minutter. I mellomtiden kutter du opp vårløk.


Serveres:
 Når suppen har stått i 5 minutter i passende porsjonsskåler. Dryss over kuttet vårløk.

Allergi: Laktosefri. Blir glutenfri om du bruker risnudler. De fleste andre nudeltyper inneholder gluten. Så vær obs på type nudler du bruker. Høyt FODMAP grunnet løk og hvitløk. Utelater du disse og f.eks heller bruker den grønne delen av vårløken får du et lavt FODMAP innehold. 

Pin It on Pinterest

Share This