Fasanbrystfilet
Honningglasert fasanbrystfileter i kremet soppsaus rett fra pannen

Det er kjent for de fleste kokker at det er fort gjort å steke kjøttet for lenge. Setningen til matfilosofen Brillat-Savarins skrev for flere år tilbake er et godt tegn på det: «Høyere enn alle fugler på denne jorden står fasanen, men bare noen få dødelige formår å servere den på riktig måte.» Fasankjøttet er svært magert og det må derfor varmebehandles varsomt, slik at den lille saften som er i kjøttet beholdes. Honningglasert fasanbrystfileter i kremet soppsaus smaker nydelig og kunsten er bare å steke fasan riktig. Utover det ikke så vanskelig. Her til 3 pers. Beregn 2-3 små fileter til hv. pers.

 

Ingredienser:

500 g fasanbrystfileter (6-7 stk)
250-300 g sopp (aroma/sjampinjong)
Nykvernet salt/pepper
Akasie – honning
2-3 ss hakket kruspersille
4 dl kremfløte/matfløte

 

Fremgangsmåte:

Start med å kutte opp sopp og stek den med en god del smør. Salt og pepre etter behag. Ha soppen over på tørkepapir slik at overskuddsfett tørkes av og sett til side. Fasanbrystfiletene MÅ være romtempererte. Pensle inn alle filetene med honningen og pepre dem på begge sider. Vent med å salte til like før du legger dem i pannen. Da først salter du på begge sider. Mine fileter var fra 0,5 – 1,5 cm tykke. Så disse bør ikke stekes mer enn max 1 1/2 – 2 1/2 minutter totalt avhengig av tykkelsen. Stekes på middels varm panne med litt smør. De skal ha en lett rosa kjerne, viss ikke er de stekt for mye. Når filetene er stekt settes de til side slik at de får hvile. Ha så soppen oppe i en tørr stekepanne og fres dem litt varme før du heller over fløten. La sausen småkoke til den tykner og smak til med salt/pepper. Ønsker du å ha i litt sukkerkulør, kan du gjøre for fargens skyld. Dryss over litt av persillen og anrett filetene oppe på.

 

Serveres: Dryss over resten av persillen og server umiddelbart. Det er mange serveringstips til fasan. Små cherrie- eller amandine poteter passer fint til de små filetene. Ellers kan det serveres glaserte grannysmith epler, waldorfsalat, asparges mm. Tyttebærgele passer også veldig bra.

Allergi: Glutenfri og laktosefri dersom man bruker laktosefrie krem/matfløte. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This