Raskt og enkelt å lage til kaffen
Havrekuler
Havrekuler er både superenkelt og raskt å lage. Det fine er at du lager dem med basisingredienser som de fleste har hjemme i skapet. Så når du har lyst på en forholdsvis sunn konfekt til kaffen – er havrekuler ikke det verste man kan spise. Havre anses som en av de sunneste kornsorter. Havre har blant annet en kolesterolsenkende effekt. Oppskriften gir 12-15 kuler på ca. 15 gram pr. stk.
Ingredienser:
100 g havregryn (lettkokte små)
50 g melis
2 ss kald espresso eller veldig sterk kaffe
2 ss god kakaopulver (ikke søt, men til baking)
50 g godt smør
Havrekuler fremgangsmåte:
- Romtemperer smøret. Ha så alle ingrediensene i en bolle.
- Elt det godt sammen med fingrene til du får en sammenhengende og fast masse. Det tar noen minutter.
- Sett så deigen kaldt en 10-15 minutter slik at den blir litt fastere.
- Deretter former du til små kuler.
- Oppbevares i kjøleskap, i en tett boks. De kan holde seg så lenge som 4-5 dager i kjøleskapet.
Havrekuler serveres: Med god kaffe
Allergi: Gluten- og laktosefri. Det er litt laktose i smøret, men så lite at de fleste tåler det fint. I tillegg er kulene små. Ønsker du å være helt sikkert kan du selvfølgelig bruke laktosefritt smør, men det er sjelden nødvendig. Lavt FODMAP.
Havre regnes som et superkorn. Det er svært sunt, og er en av de få kornsorter som er glutenfrie. Les mer om havre: Havre
Les mer om havrens kolesterolsenkende egenskap: Havre og kolesterol