Havrebar med syltetøy – Copyright Coquere

Havrebar med eplemos smaker saftig, de metter og er forholdsvis sunne

 

Havrebar med syltetøy

Det å bake sin egen energibar er enkelt. I tillegg til at du da bestemmer smaken, og innhold. Her lager jeg havrebar med eplemos. Havrebar med syltetøy smaker saftig, de metter og er forholdsvis sunne. Du kan selvfølgelig bytte ut eplemos med et hvilket som helst syltetøy du selv ønsker. Dermed kan du variere smak etter eget ønske, og hva du selv liker best. Energiinnhold pr. havrebar med denne oppskriften, hvor du får 24 stk. ca. 147 kcal. Dette avhenger litt av syltetøyet du bruker, og hvor mye sukker det er i det. Anbefaler å bruke et syltetøy med så mye frukt som mulig, dersom du ikke lager syltetøyet selv. Noe de fleste av oss ikke tar seg bryet med, selv om det er forholdsvis enkelt.

 

Ingredienser

4,5 dl speltmel
2 dl demerarasukker
200 g smør
2 dl havregryn lettkokte
ca. 2,5 dl eplemos
2 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts salt

Ca. 35-40 g kaldt smør

 

Fremgangsmåte
  1. Ha mel, bakepulver, sukker, salt og smør i terninger i en foodprosessor. Kjør maskin til du får en tørr smuldredeig.
  2. Ha i havregryn og kanel. Kjør maskin inntil alt er godt og blandet.
  3. Halvparten av blandingen fyller du nå i en bakeform som er firkantet. Trykk blandingen godt ned med hendene til du får en fast bunn.  Bakeformen må du på forhånd ha kledd med bakepapir. Desto mindre form desto høyere havrebarer får du. Jeg brukte en form på 22 x 31 cm, noe som gav 24 stk. med en høyde på ca. 2 cm.
  4. Dernest har du på eplemos. Spre den jevnt utover bunnen. Du kan lage din egen eplemos som er uten klumper, eller kjøpe en eplemos av god kvalitet med mye epler.
  5. Dryss over den siste halvparten av smuldredeigen.
  6. Avslutt med å rive over litt kaldt smør.

 

Stekes: 160 °C i 40-45 minutter.

Avkjøl havrebarene helt i formen inntil du tar de ut. Del de så opp i passende størrelse. Sett de så kaldt i kjøleskapet ca. 1 time. Du kan nå spise de som de er. De holder seg fint i en tett boks i kjøleskapet noen dager. De kan også fryses.

 

Serveres:  Fine til frokost, lunsj, mellommåltid eller bare som en sunn snack.

Allergi: Gluten. Du kan forsøke med glutenfritt mel. Det kan hende de blir litt for løse, uten at jeg har teste det. Laktosefri. Det er kun litt laktose i smøret, og det tåles av de fleste. Høyt FODMAP grunnet eplemos. Bytt derfor til et annet lavt FODMP syltetøy som f.eks. jordbær eller rabarbra.


Havre blir ofte beskrevet som superkornet. Les to artikler om havre og dens sunne egenskaper: Havre Helsefordeler ved havre

Pin It on Pinterest

Share This