Copyright Coquere

Grønnsakssuppe med pasta – Copyright Coquere

Grønnsakssuppe med pasta smaker mildt og godt

 

Grønnsakssuppe med pasta

Her har du en rask, mild, billig og sunn grønnsaksuppe med pasta. Mao en ren vegetarrett. Dette er en suppe du lager forholdsvis raskt. Det tar litt tid å kutte opp, men når alt er «mise an place» så lager du den raskt ferdig. Alternativt i en hektisk hverdag er å kutte opp alle ingredienser dagen i forveien. Da har du nylaget grønnsakssuppe med pasta på 30 minutter. Her suppe til 3-4 personer.

 

Ingredienser:

1 gul løk
1 purre (kun den hvite delen)
75 g sellerirot
2 dl makaroni (ikke hurtigkokte)
1 ss Fersk salvie (kan byttes med andre urter, som kjørvel, timian etc)
1 ss Fersk bladpersille
12 dl grønnsaks- eller hønsekraft, alternativt grønnsaks/hønsebuljong
1,5 dl eplecider
2 ss smør
1 ss olivenolje

Salt

 

Fremgangsmåte: Grønnsakssuppe med pasta
  1. Start med å finhakk løken. Rens så purreløken, og kutte den i skiver. Sett til side.
  2. Skrell gulrøttene og kutt disse i skiver.
  3. Renskjær selleriroten og kutt anvist mengde i forholdsvis små terninger
  4. Kutt nå opp de ferske urtekrydrene. Salvie tåler koking fra starten av og kan has i tidlig. Bladpersille derimot, bør du ikke ha i før helt mot slutten.
  5. Ha smør og olivenolje i en kjele og fres løken blank. Hell på kraften og cideren. Kok opp. NB! Bruker du buljong noe de fleste av oss helt sikkert gjør. Så kok den opp på forhånd, men lag den en del svakere enn anvist. Jeg bruker eksempelvis 1,5 terning til 12 dl, når det står at 1 terning gir 5 dl kraft.
  6. Ha i selleriroten og salviene. La det hele småkoke i en 10-15 minutter.
  7. Smak til med salt og ha i gulrøttene. La suppen koke 2-3 minutter til.
  8. Ha nå i makaronien. La suppen koke så lenge som anvisningen på makaronipakken tilsier.
  9. Ha i purreløken de siste 2-3 kokeminuttene.
  10. Like før servering har du i bladpersillen og rører godt rundt.

 

Grønnsakssuppe med pasta serveres: Umiddelbart med evt. godt brød

Allergi: Ikke glutenfri, men laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfri makaroni. Høyt FODMAP skyldes både løk, purre og eplecider. Det er egg i makaroni, så for de som ønsker en strengt vegetarisk suppe, må alternativt bruke linser e.l.


Krydderurter er en fin måte å tilsette spennende smak på. I tilegg inneholder flere av disse antikosidanter, og sies å ha medisinske effekter. Les mer her: Krydderurter

I denne retten foreslår jeg salvie, som muligens ikke er så vanlig brukt. Les mer om salvie her: Salvie

Supper er rask og god mat. Finn flere gode suppe oppskrifter her: Supper

Pin It on Pinterest

Share This