Gratinert torsk i form med reker ferdig servert
Gratinert torsk i form med reker er raskt laget når du kommer hjem fra jobben. Den føles litt luksuriøs, og passer derfor like godt til hverdags som når du har gjester. Her har du både fisk og saus i et og så smaker den helt utrolig godt også.
Ingredienser:
800 g torskefilet
Saus
4,5 dl matfløte
1 pk tine kremost med urter
0,5 ts salt
0,5 ts pepper (bruk alltid nykvernet/nystøtt)
50-70 g rensede reker
Gratinering
100 g revet hvitost
Fremgangsmåte:
- Start med å gjøre klar fisken i en smurt ildfast form.
- Del filetene i 4-8 porsjonsstykker. Salt og pepre stykkene på begge sider og anrett pent i formen.
- Start så på sausen. Hell fløten og kremosten i en tykkbunnet kjele. Ha i saltet og pepper. Kok opp å la den småkoke på svak varme 2-3 min – til kremosten er smeltet og sausen tykk.
- Hell så den kokende sausen over fisken slik at den dekker helt.
Stekes: I forvarmet ovn på 180 Cº i 10 min. Ta så retten ut og fordel rekene pent over, og dryss så på osten. Sett på nytt inn i ovnen til gratinering på 220 Cº enten bare overvarme, grill eller gratineringsfunksjon dersom ovnen har det.
Etter 10 minutter legger du på reker og ost
Serveres: Med poteter, erter/brokkoli og tyttebær.
Allergi: Glutenfri. De fleste med laktoseintoleranse tåler litt ost. Bytt bare ut matfløten med Tines laktosefrie variant. Er man så følsom for laktose at man ikke tåler kremost heller, kan man bytte ut kremosten med 1 dl laktosefri rømme, og tilsette urter etter eget ønske. Høyt FODMAP grunnet laktose. En laktosefri variant gir også et lavt FODMAP innehold.