Copyright Coquere

Copyright Coquere

Varm og mettende suppe

Løksuppe er en fransk klassiker som du ofte også finner på restauranter. Den er både godt, næringsrik og veldig billig. Her får du en oppskrift som rekker fint til 4 porsjoner.


Ingredienser:

2 gule løk (Du kan også alternativt bruke flere typer løk, noe jeg gjør for å variere smaken)
2 ss smør
0,5 ts. salt
1 ts. sukker
1 liter kjøttkraft/kyllingkraft eller buljong

4 loffskiver uten skorpe
Ca. 100 g revet ost.

 

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Ha smør i en kjele, tilsett løken og fres til den er blank. Tilsett salt og sukker. Stek videre til løken er gyllen brun. (Alternativt kan du også bare blanke løken. Da får du en litt annen konsistens og smak.) Spe med kraft/buljong. La suppen trekke i 10-15 min på svak varme uten å koke. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler, legg over loffskivene og dekk denne med den revne osten. Sett suppeskålene inn i ovnen som er forvarmet til 180 C. Skru opp til 250 C og slå ovnen på overvarme eller gratineringsfunksjon. Grillelement fungerer også. Gratiner til osten har smeltet og blitt gyllen.

 

Serveres: Umiddelbart som den er. Alternativt kan man riste loffskivene og dele dem i terninger å ha dem i, eller servere ristet loff ved siden av. Kan pyntes med urter. Ønsker du mer smak kan du også tilsette f.eks oregano, timian eller basilikum. 

Allergi: Laktosefri, og loffen kan byttes med glutenfritt finbrød for de med cøliaki. 

Pin It on Pinterest

Share This