Copyright Coquere

Glutenfri paideig – Copyright Coquere

Her laksepai laget med glutenfri paideig

 

Glutenfri paideig

Her har du en utrolig bakevennlig glutenfri paideig. Den inneholder inkaenes gull som Quiona kalles. Quiona er egentlig et frø selv om det minner om ris eller korn. Det har et høyt næringsinnhold, og den fordel at det er glutenfritt. Det har en mild, men litt nøtteaktig smak. Oppskriften inneholder mindre smør en vanlig paideig – den har derfor færre kalorier, og er sunnere en vanlig butterdeig. Ønsker du ikke en glutenfri variant kan du selvfølgelig bruke speltmel eller vanlig hvetemel. Anbefaler likevel å forsøke med maismel, da dette gir en litt annet smaksbilde. Her passende oppskrift til en 23 cm form med høye kanter, eller 26-27 cm form med lave kanter.

 

Ingredienser:

4 dl kokt Quinoa
3 dl maismel
75 smør
1 egg
½ ts salt

 

Glutenfri paideig fremgangsmåte:
  1. Kok opp quinoa`en etter anvisning på pakken. La den så stå og bli kald.
  2. Kjør maismel og smør i foodprocessor til du får en smulderet deig.
  3. Ha så i quiona, salt og egg –  kjør til du får en fin deig som holder sammen.
  4. Når deigen er ferdig, legg den på et passe stort klebeplaststykke. Klem deigen ut til en grov pannekake. Legg et klebeplaststykke over og sett i kjøleskapet minst 30 min. Når du nå skal kjevle den ut, trenger du ikke mel.
  5. Kjevle deigen ut mellom klebeplastlagene til den blir 2-3 mm tykk. Så kan du ta av det ene laget, og enten løfte den rett over i form og tilpasse den i formen, før du drar av det andre laget plast.  Trykk deigen ut og opp langs kantene på en form. Sett i formen, så i fryseren i 15-20 minutter.

 

Stekes: 200 C° med fyll i 35-40 minutter, eller forsteke paiskallet i 10-12 minutter.

 

Allergi: Glutenfri og laktosefri. Det er så lite laktose i 75 g med smør i forhold til totalmengden på paien at det ansees som laktosefritt. Ønsker du å være helt på den sikre siden kan du bruke melkefritt smør, men det er ikke nødvendig. Lavt FODMAP.


Les mer om Quiona sine fordeler på Norsk cøliakiforening: Quiona

Les en mer omfattende artikkel på engelsk om Quiona: Quiona (EN)

Pin It on Pinterest

Share This