GAENG CHÖT suppe er en smaksbombe av en suppe
GAENG CHÖT
Gaeng chöt suppe er enkel og lage og er en smaksbombe. Det er en sunn suppe med lite fett. Noen lager Gaeng chöt suppe uten ingefær, men jeg synes den smaker best med. Her har du oppskrift som passer til 4. Middag på 30-40 min.
Ingredienser:
600 Kjøttdeig av svin eller karbonadedeig
2 ts pepper
2 ts salt
4 båt finhakket hvitløk
10 tynne skiver fersk ingefærrot
8 stk tørket shitakesopp
100 g glassnudler
10 dl vann
1/2 dl soyasaus
3 ss asiatisk fiskesaus
2 stk vårløk skjæres i biter
2 stilker stangselleri skjæres i biter
4 ss frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Start med å legge glassnudlene i en bolle vann.
- Kutt så opp vårløk, ingefær, og stangselleri, og del grovt opp shitakesoppen.
- Finhakk hvitløken bland denne i kjøttdeigen sammen med salt og pepper. Lag små boller ved å forme de i hånden.
- Kok opp vann, asiatiske fiskesaus og soyasaus med ingefær.
- Legg så i kjøttbollene og la dem trekke i vannet i 5 minutter (skal ikke koke).
- Legg så i shitakesoppen og glassnudlene. Skru ned varmen.
- Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side.
Serveres: Straks og pynt med frisk koriander eller persille.
Allergi: Gluten- og laktosefri. Glassnudler lages av mungbønner og potetmel. De er derfor glutenfrie. Bruker du andre nudler så er disse stort sett ikke glutenfrie. Litt obs på soya og fiskesausen. Disse kan inneholde gluten. Høyt FODMAP innehold grunnet hvitløk og soppen. Utelater du disse har du en rett som mest sannsynlig har lavt FODMAP innehold. Er usikker på innholdet i mungbønnen i glassnudlene. Disse er p.t. ikke testet for FODMAP.