Fusjonsinspirert kylling1
Fusjonsinspirert kylling med chana dal og soppsaus

 

Fusjonsinspirert kylling med chana dal og soppsaus er en fusjon av forskjellige matkulturer, og en flott fargekombinasjon. Både indisk og kinesiske krydder, samt klassisk indisk tilbehør. I tillegg har du soppsaus fra den vestlige matkulturen. Dette er en rett med lavt fettinnehold, og svært lite karbohydrater. Chana dal er en typisk indisk linse som er lite kjent i Norge. Den har en GI indeks på 8, og er full av proteiner. Derfor brukes den mye i det indiske vegetarkjøkken. Du må sannsynligvis gå i en innvandrerbutikk for å skaffe en del av ingrediensene til denne retten. Holder til 3 personer.


Ingredienser:

Soppsaus – se egen oppskrift: Soppsaus
500 g kyllingfilet
2 dl Chana dal (ca 190 g tørre)
250 g grønne erter
Salt /pepper

 

Marinade
2 dl nøytral olje
2-3 ts hot karri
1/2 ts gurkemeie
2-3 ts kanel
2 ss søt soyasaus
1 ss teriyaki saus
Noen dråper sitronessens


Fremgangsmåte:

Legg chana dal til bløt i en bolle minst 2 timer i forveien. Skjær opp kyllingfiletene i terninger à 2×2 cm. Bland godt sammen alle ingrediensen i marinaden. Legg så kyllingen i en pose (kan være lurt med dobbel pose) og hell i marinaden. Knyt igjen posen og rist den godt slik at all marinade fordeler seg på kjøttet. Legg til marinering i minst 1 time, eller lengre, i kjøleskap.

30 min før du skal steke kjøttet, tar du den ut slik at den får romtemperatur. Like før du skal steke, heller du kjøttet over i et dørslag slik at det meste av marinaden renner av. Stekes på forholdsvis hard varme i en panne med litt olje. Vend kjøttet ofte ellers blir det brent pga sukkeret i den søte soyasausen. (Kyllingen skal bli litt karamellisert, men ikke brunsvidd.) Kvern over salt og pepper når du steker.
Ha chana dal i en kjele med rikelig med vann. Chana dal er hardkokt og det tar en 45-60 min litt avhengig av bløtleggingstiden. NB! ikke ta i salt i vannet før mot slutten av koketiden. Linsene er ferdig når du kjenner at de er møre. Pga. det høye proteininnholdet må du i første del av koketiden skumme av urenhetene på samme måte som når du koker kjøtt.

 

Tips: Du kan også bruke linsen Mung dal. Disse trenger litt korter bløtleggingstid og koketid. Dersom du opptatt av GI indeks så har disse litt høyere GI indeks, tilsvarende 25. Det er likevel fortsatt ganske lavt. Du kan selvfølgelig i hverdagensmas forenkle ved å kjøpe en posesaus med sopp. F.eks Toro kantarell og sjampinjong.


Serveres:
 Med kokte grønne erter og soppsaus.

Allergi: Glutenfri: dersom du bruker glutenfri soyasaus, og den er laktosefri dersom du følger rådene for soppsausen. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This