Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fruktsalat er både en sunn og god dessert

Fruktsalat smaker alltid godt. Den er ikke minst både enkel og sunn. Flott dessert når man ønsker å servere mange, og populær blant voksne så vel som barn. Fruktsalat er også en dessert som kan spises innenfor de fleste kategorier av dietter. Den er i seg selv både gluten- og laktosefri. Samtidig med forslagene til frukt under – har du også et lavt FODMAP innehold. Du kan selvfølgelig også variere mengde og typer av både frukt og bær. Her til 5-6 personer.


Ingredienser:

1 hel ananas
1 liten boks hermetiske mandariner (175 g netto)
150 g blå druer uten stein
1 hel appelsin
1 banan


Sukkerlake

0,5 l vann
100 g sukker (mer om du ønsker den søtere)
3 ss sitronsaft/sitronessens

 

Fremgangsmåte:
All frukten has i en velegnet bolle. Start med å del opp ananasen og kutt den i passende biter. Hell så mandarinene med laken over. Del druene i 2, skrell og del appelsinen i mindre biter – ha så alt over i bollen.

Lag nå laken ved å ha sukker og vann i en kjele. Varm opp og rør om til sukkeret har løst seg helt opp. Ha i sitronsaften og kjøl ned laken. Når den er romtemperert, heller du over lake til den så vidt dekker frukten. Nå deler du opp banene i mindre biter, og har denne i bollen. Bland alt godt sammen. Dekk bollen til med klebeplast – sett kaldt i minst 1 time eller lengre.


Serveres:
 Med pisket krem eller vaniljesaus.

Allergi: Selve salaten er både gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This