Dette er en nydelig og enkel dessert
Fruktsalat med kesam
Fruktsalat er en symfoni av flotte farger, og gode smaker. Den formelig syder av sunnhet og antioksidanter. Ønsker du en mager dessert, er dette virkelig det rette valget med kun 146 kcal pr. porsjon. Fruktsalat er i tillegg både en rask og enkel dessert. Du lager den på kun få minutter. Det beste med denne desserten er at du kan spise den hver dag om du ønsker. Det er nesten ingen grenser for hva du kan ha i en frukstalat. Det blir opp til deg og hva du liker av frukt. Det er masse frukt som passer, så lenge du bare du kutter de opp i passende spiselige biter.
Ingredienser:
0,5 appelsin (pr.person – ca. 100 g)
0,5 kiwi (pr.person – ca. 40 g)
8-10 blåbær (pr.person – ca. 20 g)
5-6 bringebær (pr.person – ca. 30 g)
1 ss grov hakkede valnøtter (pr.person – ca. 5 g)
1 ss vaniljekesam (pr.person – ca. 20 g)
Fremgangsmåte: Fruktsalat med kesam
- Start med å skjær vekk skallet på appelsinen og kiwien. Del de så opp i passende små biter. Ha de over i en porsjonsform.
- Strø tilfeldig over hele blåbær og bringebær.
- Dryss så over de hakkede valnøttene, og avslutt med å ha vaniljekesam på toppen.
Fruktsalat med kesam serveres: Umiddelbart, men de tåler fint å stå et par timer. Dersom du ønsker å la de stå. Avvent å ta på vaniljekesam til like før servering.
Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri om du ikke benytter laktosefri kesam. Lavt FODMAP.
Energi innehold pr. porsjon: 146/610 kcal/kj