Copyright Coquere

Friterte bananer – Copyright Coquere

Friterte bananer med hjemmelaget is og krem

 

Friterte bananer

Friterte bananer er en klassisk kinesisk rett. Serveres på de fleste kinarestauranter. Forholdsvis enkel og rask å lage – slik det meste innen kinesisk matlaging. Dette er en av mine favoritt desserter, og jeg klarer aldri å la være å bestille den når jeg er ute på kinarestaurant. Men du kan jo lage den like godt hjemme. I tillegg så får du i deg en av de fem frukt og grønt i denne desserten. Det er likvel å strekke det litt langt å si det er en sunn dessert. Her en oppskrift til 2 personer.

 

Ingredienser:

1 banan (godt moden, men fast)
Is vanilje/krokan (gjerne hjemmelaget)
Litt pisket krem
Lys sirup, lønnesirup, karamellsaus eller akasiehonning


Frityrrøre

125 g hvetemel
50 g maisenna mel
3 ts bakepulver (10 g)
2,0 dl lunkent vann (40-45 C°)
0,5 dl lunken sprite brus
3 ss rapsolje
6-7 dl rapsolje til friteringen

 

Fremgangsmåte friterte bananer:
  1. Bland alle ingrediensene i frityrrøre sammen med en mikser til røren blir glatt på samme måte som pannekakerøre.
  2. Varm frityroljen til ca 180 grader. Har du ikke frityrkoker eller digitalt koketermometer, så ser du om oljen er varm nok ved å legge i en liten brødbit. Når denne freser og blir gyllenbrun i løpet av 40-45 sekunder er oljen varm nok.
  3. Del bananen i 4 deler, først på langs og så på tvers. Vend bananene i frityrrøren.
  4. Ha de deretter over i frityroljen og stek dem gylne i oljen. Tar ca. 8-10 min.
  5. Ta opp bananene med en hullsleiv. Beregne 2 halve bananer til hv. person.
  6. Serverer du til flere – ganger du opp oppskriften, og friterer 1 hel banan ad gangen.


Friterte bananer serveres:
Umiddelbart mens de er varme sammen med en kule is, litt krem og sirup, karamellsaus eller akasiehonning etter smak. Du kan også pynte med litt melis og sitronmelisse. Ønsker du lage egen karamellsaus se egen oppskrift her på Coquere.

Allergi: Laktosefri om du bruker laktosefri krem og is. Ikke glutenfri, men bytter du ut hvetemelet med tapiokamel blir retten glutenfri. Tapiokamel brukes også mye i frityrrøre blant annet i Asia. FODMAP; banan har lavt innhold, men p.g.a. hvetemel og laktose får retten et høyt innhold. Lager du den som glutenfri og laktosefri variant blir dette også en lav FODMAP rett.


Hvorfor bør du spise banan: Banan

Pin It on Pinterest

Share This