Franske matmuffins – Copyright Coquere

Enkle å lage og særlig gode er de når de er litt varme

 

Franske matmuffins

Franske matmuffins er utrolig enkle å lage. De metter mye, og smaker utrolig nydelig. Særlig gode er de når de er litt varme. Disse muffinsene passer utmerket som lunsj, men er like gode til frokost som til kveldsmat. Franske matmuffins er typisk for det franske kjøkken. De er raske å lage, og har mye smak. Provencekrydder gir et klassisk fransk smaksbilde. Dersom du ønsker, kan du selvfølgelig benytte deg av andre krydderurter du liker. Forholdsvis sunne med sunt fett og oliven. Oppskriften gir 14-15 små muffins eller 8-10 store muffins. Avhengig av formene du bruker og hvor generøs du er med røren. Det er ca. 160 kcal pr. stk. i de små muffinsene om du får 14, og ca. 220 kcal pr. stk. i de store om du får 10 stk.

 

Ingredienser

4 egg
80 ml ekstra virgin olivenolje
100 ml melk
180 g speltmel
2 ts bakepulver
50 g sorte oliven (god kvalitet)
180 g ost
100 g kokt skinke
1 – 1 ½ ts salt (avhengig av saltinnholdet i olivenene, om du bruker oliven i lake)
½ ts pepper
1 ts provencekrydder eller annet krydder du liker
Cherry-, perle- eller andre små tomater

 

Fremgangsmåte
  1. Bland mel, bakepulver og krydder sammen.
  2. Ha i egg, olivenolje og melk.
  3. Miks alt godt sammen til du får en glatt røre.
  4. Riv ost, kutt oliven og skinke i biter.
  5. Ha dette så over i røren, og bland på nytt godt.
  6. Dersom du lager små muffinsformer har du i ca. 1 ss røre i hver form. Dette gir ca. 14-15 stk. Bruker du store former så har du i ca. 2 ss røre. Dette gir ca. 8-10 stk. Trykk en liten tomat ned i midten av hver muffins.

 

Stekes: 170 °C, midt i ovnen. Små muffins ca. 25 minutter. Store muffins ca. 30 minutter. Stikk en bakepinne i, og se at de er gjennomstekte.

 

Serveres: Lummene, men kan også fint spises kalde. De smaker best litt varme. De kan fryses, men la de da tine sakte av seg selv. Varm de deretter litt i en mikro.

Allergi: Gluten og laktose. Gjøres enkelt laktosefrie ved å benytte laktosefri melk. Det er uansett lite laktose i disse, så vil tåles av de fleste uansett. Kan enkelt gjøres glutenfrie ved å benytte glutenfritt mel. De kan da bli litt løse. Lav FODMAP


Les mer om Provence krydder. Dette er en blanding krydderurter som er typisk for den franske region Provence. (Engelsk tekst) Provence krydder

I denne oppskriften benyttes det ekstra virgin olivenolje. Denne oljen er kjent fra middelhavsdietten, og har mange sunne egenskaper. Les mer her. Ekstra virgin olivenolje

Link til engelsk tekst med helsefordeler ved ekstra virgin olivenolje. Exstra virgin olive oil

Pin It on Pinterest

Share This