Potetsuppe-2
Fransk potetsuppe er enkel og god

Klassisk fransk potetsuppe smaker fortreffelig som egen rett, men passer også utmerket som en lett forrett. Den er litt tidkrevende, men ikke komplisert. Er helt sikre på at du vil synes det er verdt jobben. Gir 4 store porsjoner eller 6 små til forrett.


Ingredienser:

750 g poteter
2 sjalottløk
1 sellerirot
1 gulrot
2 ss smør
1 liter kjøttkraft/ grønnsakskraft eller buljong
2 ½ dl. fløte
Salt og pepper


Finhakket gressløk eller vårløk
4 ss lettrømme

Fremgangsmåte:

Rens/skrell poteter og de andre grønnsakene. Skjær dem i små terninger. Fres i smør et par minutter og hell så på kraften. Kok til grønnsakene er møre – ca. 20 min. Sil fra kraften over i en ny kjele. Hold av litt av de ferdigkokte grønnsaksterningene. Resten kjøres i en blender til de er en fin pure. Bland denne pureen sammen med kraften og ha i fløten. Kok opp, smak så til med salt og pepper. Legg tilbake grønnsaksterningene. Hell over i porsjonsskåler. Server med en skje rømme i hver skål og dryss over gressløken, eventuelt vårløken. 

Serveres: Varm med brød eller flatbrød.

Allergi: Glutenfri. Bytter du ut med rømmen og fløten med laktosefrie varianter blir retten helt laktosefri. Høyt FODMAP grunnet laktosen. Så ved laktosefri variant får du også lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This