Focaccia
Focaccia passer utmerket til supper og gryter

Focaccia er klassisk italienske brød som ofte toppes med urter og salt. Det er et ganske lavt brød, og deigen minner mye om pizza. Her har du en av de raskeste og lettvinteste oppskriftene på focacciane du noen gang kommer til å finne. Smaken er likevel like god som på de oppskriftene som tar mye lengre tid. Så tipper at du neppe kommer til å bruke en annen oppskrift enn denne mer.

 

Ingredienser:

1 kg mel
1 pk gjær/tørrgjær
3 ts salt
1 L temperert vann

 

Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen alle ingrediensene, eller elt de sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske bløt.
  2. La deigen heve i 30 min.
  3. Helles så i langpanne (med bakepapir eller nonstick). Bruker du nonstick, gir det ekstra smak om du heller en del olivenolje i langpannen først.
  4. Stikk fingermerker ned i deigen. Hell over rikelig med god olivenolje, strø over grovt salt og evt. rosmarin/timian/organo eller tilsvarende krydder.


Stekes:
 Midterste rille på 250 C i ca 20-25 min. Focaccia brødet er ferdig når du stikker i den med en stekepinne og det ikke henger noe på. NB! Steker du for lenge blir det tørt.

Tips: Begynner focacciaen å bli for godt stekt på toppen mot slutten av steketiden, så legg over et lite stykke bakepapir.

 

Serveres: passer utmerket til gryter og supper.

Allergi: Laktosefri. Ikke glutenfri, men deigen er såpass bløt ved tillagning, at dette er et brød som passer ypperlig å lage glutenfritt. Bruk da glutenfritt mel og følg oppskriften ellers. 

Kreditering: Evy Vestberg, Sarpsborg, Norge. 

Pin It on Pinterest

Share This