Copyright Coquere

Copyright Coquere

Flambert banan med is

Flambert banan kan være spektakulært om man ønsker å gjøre det foran gjestene. Det er likevel ikke nødvendig om man ikke ønsker teateret. Flamberingen tilfører smak ved at alkoholen brennes, mens whiskysmaken forblir. Her får du bananer i en sjy av whisky – servert med is, hjemmelaget sjokoladesaus og salte peanøtter. Helt vidunderlig.

 

Ingredienser:
2 bananer (moden, men faste)
Saft av en 1/2 Sitron (evt. 1 ss sitronessens)
2 ss demerarasukker
2 ss meierismør
3 ss whisky

Til flambering
2-3 ss whisky

Litt grovhakkede salte peanøtter

Sjokoladesaus – se egen oppskrift: Sjokoladesaus

Fremgangsmåte:

  1. Skrell bananene, og del dem på langs.
  2. Press over sitronsaft.
  3. Smelt så smør, og sukker i en stekepanne.
  4. Ha i bananene og ha i whiskyen. Stek dem på middels varme på begge sider totalt 2-3 minutter. De skal fortsatt ha en fast kjerne.
  5. Trekk stekepannen av varmen, og vekk fra kjøkkenviften. Ha nå i resten av whiskyen. Tenn på og flamber.

Tips: Det er bare bortkastet å bruke en eksklusiv whisky, det kan tom. gi en for kraftig smak kontra en billigere variant. Prøv også med brun Jamaica rom, eller konjakk for variasjonens skyld.

Serveres: Anrettes på en tallerken, og serveres med vaniljeis eller krem. Dryss over hakkede peanøtter og ha på litt sjokoladesaus.

For hjemmelaget vaniljeis – se egen oppskrift: Vaniljeis

Allergi: Whisky er ikke glutenfritt, da det er et brennevin destillert på korn. Bytt ut med konjakk eller brunt rom så blir den glutenfri. Laktosefritt om du da ikke bruker vanlig is. Å lage sin egen laktosefrie is er enkelt – se oppskriften som det henvises til over. Hvis ikke kan du selvfølgelig både kjøpe laktosefri is, eller bruke laktosefri kremfløte. For de med med ekstem laktoseintoleranse må du også bruke melkefritt smør. Lavt på FODMAP selv om det er litt laktose så er det såpass lite at det ikke gir utslag på FODMAP

Pin It on Pinterest

Share This