Fiskesuppe alla Bakken-2
Fiskesuppe à la Bakken er mettende og god


Fiskesuppe à la Bakken er en god og veldig mettende fiskesuppe. Den har jeg fått tilsendt som tips fra Tom Bakken i Våler. Jeg syntes den absolutt var så god at jeg vil anbefale den! Litt tidkrevende, men så gir det seg også utslag i smaken. Her til ca 4-5 personer

 

Ingredienser:

2 liter vann
Rekeskall fra ca 500 g reker (kan erstattes med en god fiskefond)
400 g laks/ørret (kan erstattes med annen fisk)
400 g sei, torsk eller steinbitt
2-3 gulrøtter
1 liten pastinakk (ca 40 g)
100 g sellerirot
1-2 purreløk
1 løk
2 fedd hvitløk
6-8 poteter
3 dl Crème fraîche (ikke lett produktet, evt rømme)
Maisenna til jevning
Salt/pepper

 

Fremgangsmåte:

Kok opp 2 liter vann med rekeskall, la dette småkoke i ca. 1 time, rør om av og til. (Hvis du velger å lage kraft av fiskefond, les på fondet hvor mye du skal bruke pr. liter vann. Da trenger den bare et oppkok). Sil av vannet fra rekeskallene, slik at det ikke blir noe rester fra skallene i suppa.

Skrell og rens pastinakken og selleriroten. Skjær den i terninger, og hvitløken i småbiter. Ha alt oppe i kraften. Kok opp og la det småkoke til det er mørt. Bruk stavmikser å kjør til alt er blitt jevnet.

Bland mel og vann for å lage jevning for å ha i suppen, den skal ikke være tykk, men skal ha en god konsistens. Kok opp. Skrell og rens potene og gulrøttene, skjær dem i terninger. La det hele småkoke til grønnsakene blir møre.

Hakk opp løk og purreløk. Ha de i suppa mot slutten av koketiden. Når potetene og gulrøttene er møre, ha i en boks med Crème fraîche, bland godt. Salt og pepre etter smak. NB! dersom du bruker rømme tåler ikke denne koking slik som Crème fraîche så da må du vente helt til slutt med å røre ut denne.

Skjær fisken i terninger – ha i suppen, skru ned varmen, og la den trekke i 5 – 7 minutter. NB! Skal nå ikke koke.

Serveres: Umiddelbart, gjerne med litt dill og reker som pynt.

Allergi: Glutenfri. Gjøres enkel laktosefri ved å bytte ut Crème Fraîche med laktosefri rømme. Høyt FODMAP, men lager du suppen laktosefri, benytter kun grønn del av purren og utelater hvitløken får du lav FODMAP.

 

Kreditering: Tom Bakken, Våler, Norge.

Pin It on Pinterest

Share This