Kan overhodet ikke sammenlignes med å kjøpe ferdig frosne
Fiskepinner med remulade
Det å lage sine egne fiskepinner er raskt og enkelt. Kan overhodet ikke sammenlignes med å kjøpe ferdig frosne. Det er et hav av forskjell i smaken fra ferdig fiskepinne versjon, til dine egne som du lager fra bunnen av. I tillegg med din egen lagde remulade og gode grønnsaker. Da får du fiskepinner med remulade – en god og forholdsvis sunn middag. Du kan bruke annen type fisk enn torsk, men etter min mening passer torsk best. Torsk er sunt, den har lite kalorier og er forholdsvis billig. Da du i denne retten panerer torsken, så synes jeg det er unødvendig å bruke dyrere fiskeslag som kveite og lignende. Det er ikke så vanlig å bruke rødfisk som laks, men det vil være en smakssak. Fordelene med å lage mat fra bunn, er at det er du som velger ut fra smak og behag.
Ingredienser
150-200 g torskfileter pr. person
Panering
Mel
2 Egg
Strøkavring
Dill
Salt/pepper
Remulade – se egen oppskrift: Remulade
Fiskepinner fremgangsmåte
- Start med å skjære torskefileten i fine staver.
- Gjør klar til panering: Pisk eggene godt sammen.
- Ha i separate boller: mel, egg og strøkavring. Hakk litt dill, og bland dette sammen med strøkavringen.
- Start med å dyppe fisken i mel, så i eggeblandingen, og til slutt vend fisken i strøkavringen.
Stekes: Stek fiskepinnene i nøytral olje på middels til sterk varme. Salt og pepre dem mens du steker.
Fiskepinner serveres: Sammen med remulade, poteter og gode grønnsaker
Allergi: Ikke glutenfritt. Gjøres lett glutenfri dersom du benytter glutenfri strøkavring og mel. Laktosefri. Høyt FODMAP, men bruker du glutenfri størkavring og speltmel får du et lavt FODMAP innehold. NB! Speltmel er ikke glutenfritt.
Torsk er en sunn fisk med lite kalorier. Les mer om torsk som fiskeslag: Torsk