Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fiskeboller med en spennende god karrisaus

Det å lage fiskebollene selv er enkelt, og mye enklere en de fleste tror. I tillegg så er det et hav av forskjell i smak, i forhold til de hermetiske fiskeboller. Når du lager dem selv så vet du hva det er i dem, og ikke minst det er masse fisk. Det er selvfølgelig derfor de smaker så nydelig. Her til 4 personer.

Ingredienser:

400 g fersk torskefilet
2 ts salt
1 stort egg/2 middels store
2 dl kremfløte
1 ss potetmel
2 l lettsaltet vann

Råkost

1 eple
2 1/2 gulrøtter


Fremgangsmåte:

Start med å lage sausen. Se egen oppskrift: Karrisaus

Skrell så eplet og gulrøttene. Riv dem opp eplet og 2 gulrøtter til en råkostsalat. Ha i litt sitronsaft eller essens slik at den holder seg fresh. Sett tilside i kjøleskapet inntil servering.

Når du skal lage fiskebollene er det svært viktig at alle ingrediensene er helt kalde! Del fisken opp i små biter, og ha den i en foodprocessor sammen med saltet. (Du kan også bruke en kjøttkvern om du ønsker en grovere konsistens). La maskinen gå til fisken er helt blandet og alt har blitt en fin deig. Ha nå i egg og potetmel. Kjør dette sammen og så spe med fløten inntil alt er blandet inn.

Lag nå små fiskeboller med en skje. Jeg synes det er lettere om du har litt nøytral olje på skjeen og litt i den ene hånden. La fiskebollene trekke i det lettsaltetede vannet i 5-6 minutter eller til de flyter opp. (Vel å merke dersom de har sunket til bunn – noe de ikke alltid gjør avhengig av saltmengde i vannet)


Serveres: 
Med poteter og råkostsalat. Skjær den siste gulroten i pene staver som pynt. Dryss gjerne over litt persille eller annet urtekrydder både som pynt og smak.

 

Allergi: Glutenfri. Bruk laktosefri kremfløte for laktosefri variant. Høyt FODMAP grunnet laktose og eple. Lag rette laktosefri. I tillegg bytt ut eple med ananas i råkossalaten for lav FODMAP. 

Pin It on Pinterest

Share This