Copyright Coquere

Copyright Coquere

Fersk suppe er både sunt og billig

Fersk suppe er velsmakende hverdagssuppe med rene smaker. Den er både sunn og billig. Fersk suppe er også ukomplisert da du i all hovedsak bare kutter opp grønnsakene og kjøttet. Deretter bare passer du kun på koketiden. Her middag til 4 personer.


Ingredienser:

600-700 g okse eller svinekjøtt
400 g kålrabi
400 g sellerirot
3-4 gulrøtter
600 g poteter (faste)
100 – 120 g vårløk
2 ss kruspersille
4-5 ts salt
2 l vann

 

Fremgangsmåte:
Start med å skjære kjøttet i terninger på ca 2×2 cm. Brun så kjøttet i omganger å ha dette opp i en stor kjele. Fyll på vann så det minst dekker kjøttet med 2-3 cm – ca 2 liter med vann. Kok opp å la det hele koke en 3-4 minutter. Hell så kjøttet over i en sil og skyll det godt i kaldt vann. Skyll kjelen og ha så kjøttet tilbake i kjelen. Ha nå i på nytt ca 2 liter vann og saltet. (Denne prosessen gjør at du får en klar suppe uten at du mister smak). Kok opp – la det hele simre under lokk i en 30-35 minutter.

Mens kjøttet simrer starter du med å kutte opp grønnsaker. Start med kålrabi som renskjæres for det tykke skallet. Del kålrabien opp i en 2 x 2 cm terninger. Gjør så det samme med selleriroten. Her må du renskjære den godt slik at du får vekk alt det knudrete skallet. Skjær den på samme måte som kålrabien. Skrell potet og del også disse i tilsvarende terninger. Skrell så gulrøttene og skjær disse i skiver. Kutt så opp vårløken.

Nå har du først i kålrabien. Kålrabi er en hardkokt grønnsak. Så la den småkoke en 6-7 minutters tid før du har i poteter og sellerirot. La det hele nå koke en 8-10 minutter til – slik at alle rotgrønnsakene begynner å bli gjennomkokte, men fortsatt har en litt hard kjerne. Ha så i gulrøtter og la det hele koke ytterligere 3-4 minutter før du til slutt har i vårløken. Vårløken trenger toppen 2-3 minutter før den er ferdig. Avslutt med å ha i hakket kruspersille. Bruk en slev, og vend forsiktig om av og til, slik at grønnsakene og kjøttet blandes godt. Smak til med evt. mer salt. NB! koketiden er kun ca tider. Bruk en spiss gjenstand f.eks. en kakepinne – til å kjenne om rotgrønnsakene er gjennomkokte.

 


Serveres:
 Umiddelbart 

Allergi: Gluten og laktosefri. Retten har er svært lavt FODMAP innehold. Det er kun vårløkens hvite del som inneholde mye FODMAP. Man kan alternativt kun ha i den grønne delen.

Pin It on Pinterest

Share This