Copyright Coquere

Estragonkylling i leirgryte – Copyright Coquere

Estragonkylling i leirgryte blir utrolig saftig

 

Estragonkylling i leirgryte

Estragonkylling i leirgryte smaker fabelaktig godt. Steking i leirgryte har en del fordeler kontra annen steking. Kjøttet blir dampet samtidig som det stekes. Det fører til at man mister lite eller ingenting av væsken i kjøttet. Noe som gir et utrolig saftig resultat. Samtidig får man som bonus en god sjysaus med på kjøpet. Her har du en variant med krydder og smaker som passer veldig godt til kylling.


Ingredienser

1 hel kylling
1 appelsin
2 hele kinesiske hvitløk
2 små rødløk
Estragon
Salt
Pepper
Smør
Nøytral olje


Fremgangsmåte
  1. Start med å skyll kyllingen godt med vann. Tørk så godt av. Smør litt olje utenpå.
  2. Ha på rikelig med estragon både utenpå og inne i kyllingen. Ha så både godt med salt og pepper både inne i bukhulen og utenpå kyllingen. Del appelsinen, hvitløkene og løken i 6-8 deler. Har en 2-3 deler av hver inne i bukhulen på kyllingen. Legg kyllingen over i leirgryten.
  3. Den må du ha klargjort på forhånd ved å legge den i vann. Fordel nå resten av appelsinen, hvitløken og løken rund kyllingen. Legg en smørklatt oppe på kyllingen.

 

Stekes: Nederste rille 200 Cº. Steketid 2 – 2 1/2 time. Ta av lokket 10-15 minutter før den er ferdig – slik at du får en fin brunfarge på kyllingen. Det kan være en fordel å sette inn gryten i kald ovn for å unngå at den sprekker. De fleste leirgryter skal likevel tåle å settes rett inn i ovnen som er forvarmet til denne temperaturen. Sjekk med bruksanvisningen på din gryte for å være på den sikre siden.

 

Sausen
  1. Sil av kraften over i en liten kjele. Da har du en fin sjysaus.
  2. Smak til med litt sitron og sukker.

 

Estragonkylling i leirgryte serveres: Med passende grønnsaker, poteter eller ris. Alternativt kan du også servere en frisk salat til og godt brød. Litt sjysaus til hver som man kan dyppe brødet i gir en nydelig smak. 

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP på kyllingen, men kraften har høyt FODMAP innehold grunnet løk og hvitløk.


Kylling er i hovedsak sunt. Tilberedelse av kylling krever god kjøkkenhygiene. Les mer om forskning på kylling i matlaging her: Kylling og kjøkkenhygiene

Pin It on Pinterest

Share This