Copyright Coquere

Copyright Coquere

Eplesne er en luftig og lett dansk dessert

Eplesne med kanel og nøtter er en dansk dessert. Her får i deg en av de fem om dagen, sammen med sunne nøtter. Eplesne er en luftig og lett dessert som passer fint både til hverdags og fest. Fin avslutning etter en litt tyngre middag. Her til 4 personer.


Ingredienser:

1 kg epler – gjerne flere typer.
3 eggehviter (medium egg evt. 2 store)
70 g melis
2 ts kanel
100 g hakkede nøtter – (her kan du blande flere typer om du ønsker)


Fremgangsmåte:

Fjerne kjernehuset på eplene. Skjær eplene i små stykker (valgfritt om du ønsker å skrelle dem). Kok dem til mos med litt vann i en kjele. De skal bli helt til mos. Bruk evt. en stavmikser. Kjøl ned eplemosen. (Her kan du selvfølgelig jukse litt ved å kjøpe ferdig eplemos. Da lager du desserten mye raskere. Husk da bare på å redusere på melis, da ferdig kjøpt eplemos ofte inneholder mye sukker).

Pisk hvitene med melis til den er helt stiv. Ha i litt og litt av eplemosen og til du har hatt i alt, samtidig som du hele tiden pisker. Pisk til den er helt stiv og luftig.

Hakk nøtter og rist dem lett i en stekepanne. Gjerne med et par ts sukker.


Serveres: 
Ha eplesnøen i passende porsjonsformer. Dryss over kanel og de hakkede ristede nøtten. 

Allergi: Gluten og laktosefri. Nøtteallergi er en av de vanligste allergier. Så sjekk om evt. gjester tåler dette. Epler har høyt FODMAP innehold, men som med laktoseintoleranse er det avhengig av mengden gjennom døgnet. 

Energi innehold pr. porsjon: 1755/419 kj/kcal.

Pin It on Pinterest

Share This