Eplekake med vaniljekrem1
Eplekake med vaniljekrem i langpanne rett ut fra ovnen

Epler får man tak i hele året, men på høsten bugner det av de i alle smaker og fasonger. Da er det fint å prøve ut forskjellige kaker. Eplekake med vaniljekrem er velsmakende med fine kombinasjoner av smaker blandet sammen. Noe av det bedre er at den både er enkel og rask å bake.

 

Ingredienser:

4 egg (evt. 5 små)
5 dl sukker
220 g smør (ekte ikke margarin eller soft)
1 dl kremfløte
1 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2-4 faste epler

 

Vaniljekrem – se egen oppskrift: Vaniljesaus eller krem

Sukker og kanel som topping

 

Fremgangsmåte:

Start med å skrelle eplene og fjerne kjernehuset. Legg eplene over i en bolle med vann og litt sitronsaft. (Da holder de seg pene til du skal bruke dem.)

 

Bland sammen egg og sukker og visp sammen til en eggedosis. Sikt i mel og bakepulver i eggedosisen, og vend dette forsiktig inn. Smelt smøret og ha så i melken/fløten. Kok dette opp, og ha så i væsken litt ad gangen, mens du rører den forsiktig inn.

 

Legg noen av eplene i en smurt liten langpanne. Hell over røren og legg så litt epler spredt oppe på. Nå heller du over vaniljekremen så jevnt du kan. Dryss til slutt over med sukker og kanel.

 

Tips: Dette er en tung kake pga all væsken som er i. Det er derfor letter å skjære ut kakestykker fra formen, enn å ta den ut. Ønsker du likevel å ta den ut, må den være helt kald.

Stekes: Midt i ovnen på 165 C° i ca 60 minutter.

 

 

Serveres: Både kald og lummen. Den smaker utmerket alene, men det er også nydelig med is eller krem til.

Allergi: Laktosefri ved bruk av laktosefri melk og fløte. Kaken er ikke glutenfri, og har ikke forsøkt å lage den glutenfri. Det er likevel en forholdsvis lik teknikk som f.eks. sukkerbrød, hvor man også vender inn mel. Så bytter man ut hvetemelet med glutenfritt finmel burde det ikke være noe problem å lage kaken glutenfri. Fint med tilbakemelding om dette går bra om noe forsøker. Høyt FODMAP, den kan reduseres ved å bruke speltmel eller glutenfrittmel. I tillegg bruke laktosefri fløte og melk. Det er likevel høyt FODMAP i epler så du vil aldri får et lavt innehold, men kunne redusere en del.

Pin It on Pinterest

Share This