Enkel kyllingpai ferdig servert
Her har du en enkel kyllingpai med mye smak. Litt tidkrevende, men forholdsvis ukomplisert. Den er mektig slik at du ikke trenger så mye. Holder til 3-4 personer.
Ingredienser:
400 g kyllingfilet
140 g bacon
3 egg
2 dl revet ost (smaksrik cheddar/jarlsberg e.l.)
1 dl melk
1 dl matfløte
2 stk sjalottløk
60-70 g brokkoli
1 krm salt
1 ts kvernet/ny støtt pepper
Butterdeig: Se egen oppskrift – 1,5 porsjon holder til denne paien på 22 cm: Butterdeig
Fremgangsmåte:
- Start med å lage butterdeigen, og la denne stå kaldt minst 1/2 time, før du trykker den ut i formen. (Skal ha litt høye kanter). Prikk formen, og sett den i frysen i minst 45 minutter. Dette gjør at formen holder seg mye bedre under steking.
- Kle siden med aluminiumsfolie, og forstek paiskallet i 12-15 minutter på 225 C. Til den blir lett gyllen.
- Lag nå eggestanden: Ha egg, melk, fløte, salt, pepper i en bolle – rør godt. Du kan gjerne bruke en maskin, og kjøre det raskt sammen. Ha så i den revne osten.
- Kutt fint opp sjalottløken, skjær opp kyllingfiletene i små terninger på ca 2 x 2 cm. Kutt så opp baconet i passe deler.
- Start med å brun kyllingfiletene raskt, ha så i bacon slik at dette også blir gjennomstekt. Til slutt har du i løken som bare stekes blank. Sett til side og la det kjøle seg litt.
- Del opp brokkolien i små bukketer, og fordel utover paiskallet.
- Ha nå over i blandingen med kylling, bacon og løk. Fordel alt jevnt utover. Hell så over eggestanden.
Stekes: Midt i ovnen på 200 C i ca 40-45 minutter. (Til eggestanden er fast).
Serveres: La paien stå å hvile en ca. 10 minutter. Server så med en god salat, og evt. pynt med litt friske urter.
Allergi: Kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfritt mel til paideig, samt laktosefritt ved å bruke laktosefri melk/fløte. Høyt FODMAP. For å redusere inneholdet kan du enten lage butterdeigen glutenfri eller med speltmel, samt bruke laktsoefri melk/fløte. I tillegg må du utelate løken. Alternativt kan du bruke den grønne delen av purrer eller vårløk.