Copyright Coquere

Copyright Coquere

Enkel kyllingpai ferdig servert

Her har du en enkel kyllingpai med mye smak. Litt tidkrevende, men forholdsvis ukomplisert. Den er mektig slik at du ikke trenger så mye. Holder til 3-4 personer.


Ingredienser:

400 g kyllingfilet
140 g bacon
3 egg
2 dl revet ost (smaksrik cheddar/jarlsberg e.l.)
1 dl melk
1 dl matfløte
2 stk sjalottløk
60-70 g brokkoli
1 krm salt
1 ts kvernet/ny støtt pepper

Butterdeig: Se egen oppskrift – 1,5 porsjon holder til denne paien på 22 cm: Butterdeig

 

Fremgangsmåte:

  1. Start med å lage butterdeigen, og la denne stå kaldt minst 1/2 time, før du trykker den ut i formen. (Skal ha litt høye kanter). Prikk formen, og sett den i frysen i minst 45 minutter. Dette gjør at formen holder seg mye bedre under steking.
  2. Kle siden med aluminiumsfolie, og forstek paiskallet i 12-15 minutter på 225 C. Til den blir lett gyllen.
  3. Lag nå eggestanden: Ha egg, melk, fløte, salt, pepper i en bolle – rør godt. Du kan gjerne bruke en maskin, og kjøre det raskt sammen. Ha så i den revne osten.
  4. Kutt fint opp sjalottløken, skjær opp kyllingfiletene i små terninger på ca 2 x 2 cm. Kutt så opp baconet i passe deler.
  5. Start med å brun kyllingfiletene raskt, ha så i bacon slik at dette også blir gjennomstekt. Til slutt har du i løken som bare stekes blank. Sett til side og la det kjøle seg litt.
  6. Del opp brokkolien i små bukketer, og fordel utover paiskallet.
  7. Ha nå over i blandingen med kylling, bacon og løk. Fordel alt jevnt utover. Hell så over eggestanden.

 

Stekes: Midt i ovnen på 200 C i ca 40-45 minutter. (Til eggestanden er fast).

Serveres: La paien stå å hvile en ca. 10 minutter. Server så med en god salat, og evt. pynt med litt friske urter.

Allergi: Kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfritt mel til paideig, samt laktosefritt ved å bruke laktosefri melk/fløte. Høyt FODMAP. For å redusere inneholdet kan du enten lage butterdeigen glutenfri eller med speltmel, samt bruke laktsoefri melk/fløte. I tillegg må du utelate løken. Alternativt kan du bruke den grønne delen av purrer eller vårløk.

Pin It on Pinterest

Share This