Copyright Coquere

Copyright Coquere

Enkel fiskesuppe for travle dager

 

Her har du en fyldig, hot og god enkel fiskesuppe. Smaker nydelig sammen med velsmakende brød. Kan med fordel serveres både til hverdags og til gjester. Forholdsvis rask å lage om du har fiskekraft, eller om du kjøper litt god fiskefond. Her til ca 3-4 personer.

 

Ingredienser:
400-450 g hvit fisk (torsk, steinbitt e.l.)
2 gulrøtter
1 liten persillerot
1 eple (fast f.eks. Granny Smith)

3 ss speltmel
2 ss smør
1/2 sitron (saften av)
1/2 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1 krm kajennepepper
3 ts sukker
2 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
0,5 dl halvtørr god hvitvin (kan sløyfes)
1,2 dl fiskekraft eller en god fiskefond.
Salt
Fersk gressløk


Fremgangsmåte: 

Skjær fisken i terninger. Skrell gulrøttene, persilleroten og eplet. Fjern kjernehuset på eplet og kutt dette opp i terninger. Ha det over i en liten bolle og press over sitronsaft fra en 1/2 sitron. Vend dem godt inn slik at eplet ikke blir brunt. Sett til side. Kutt den ene gulroten og persilleroten opp i små terninger. Skjær den andre gulroten opp i tynne like store strimler – julienne som det heter på fagspråket.

Smelt smør og rør inn melet. Spe så med fiskekraften, eller fonden mens man hele tiden visper slik at du ikke får klumper. Ha i hvitvinen om du nå ønsker det. Kok opp og ha i terningene av gulrot og persillerot. La det hele koke i ca 10 minutter. Sil suppen over i en ny kjele slik at du får ut grønnsakene. Sett disse til side.

Bland eggeplommene, fløte, kajennepepper, gurkemeie og karri sammen. Visp blandingen inn i suppen og gi den et oppkok mens du fortsetter å røre. Tilsett nå gulrotstrimler, epler med sitronsaften og de forkokte grønnsaken. Ha i sukker. Rør forsiktig om, og ha så i fisken. Trekk kjelen til side og la fisken trekke i en ca 5 minutter. Smak evt. til med salt. Det kan også være lurt å ikke ha i alle de andre krydrene tidlig. Da kan du justere med mer om du ønsker det. Det er som kjent umulig å ta ut krydder når man først har tatt i.


Serveres: Umiddelbart, og dryss over litt gressløk. Servere gjerne med et godt brød til også

Allergi: Ikke gluten- eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfritt mel. Bytt ut fløten med laktosefri variant for en laktosefri suppe. Høyt FODMAP skyldes laktosen og eplene. Noe usikker på pepperrot da jeg ikke har funnet tester på denne. Bytt ut med laktosefri fløte basert på kumelk, og dropp eplene. Da får du et lavt FODMAP innehold.

Pin It on Pinterest

Share This