Copyright Coquere

Copyright Coquere

Enkel epleterte er rask å lage

Her har  du en enkel epleterte som er superrask å lage. Særlig om du jukser litt og kjøper ferdig butterdeig. Da mister du litt smak, men sparer enda litt tid. Her en liten dessert til 1-2 personer.

 

Ingredienser:
ca 1/2 eple (fast med litt syrlighet – f.eks. Granny Smith)
Butterdeig 18×12 cm
Melis
Demerara sukker
Smør
Kanel

 

Fremgangsmåte:

Dersom du ikke bruker kjøpe butterdeig så må du starte med å lage den.  Lag da butterdeigen med egg og som søt variant. Kjevl e ut butterdeigen til ca 2-3 mm tykkelse og 18 x 12 cm. Trykk opp en liten kant rundt  butterdeigen.  Dryss over en del melis.  Skrell eplet og del dem i tynne skiver. Legg epleskivene pent oppe på butterdeigen. Dryss over demerarasukker, og ha et tynt lag med smør over. Bruk gjerne en ostehøvel.

 

Stekes:  225 C på nest øverste rille. I ca 18-20 minutter.  Halvveis i steketiden drysser du over enda litt mer demerarasukker.  Når terten er ferdig drysser du over litt kanel.

 

Serveres: Med litt krem, is eller vaniljesaus. Dryss over litt mer meils for pynt og sødme.

 

Allergi: Laktosefri. Du må bruke glutenfritt mel for butterdeigen. Siden butterdeig ikke skal eltes og behandles minst mulig nettopp for å unngå at glutenet blir aktivert går det fint å lage glutenfri butterdeig.  Høyt FODMAP – det er ikke mulig å lage paien med lavt FODMAP da epler inneholder mye FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This