Enkel epleterte er rask å lage
Her har du en enkel epleterte som er superrask å lage. Særlig om du jukser litt og kjøper ferdig butterdeig. Da mister du litt smak, men sparer enda litt tid. Her en liten dessert til 1-2 personer.
Ingredienser:
ca 1/2 eple (fast med litt syrlighet – f.eks. Granny Smith)
Butterdeig 18×12 cm
Melis
Demerara sukker
Smør
Kanel
Fremgangsmåte:
Dersom du ikke bruker kjøpe butterdeig så må du starte med å lage den. Lag da butterdeigen med egg og som søt variant. Kjevl e ut butterdeigen til ca 2-3 mm tykkelse og 18 x 12 cm. Trykk opp en liten kant rundt butterdeigen. Dryss over en del melis. Skrell eplet og del dem i tynne skiver. Legg epleskivene pent oppe på butterdeigen. Dryss over demerarasukker, og ha et tynt lag med smør over. Bruk gjerne en ostehøvel.
Stekes: 225 C på nest øverste rille. I ca 18-20 minutter. Halvveis i steketiden drysser du over enda litt mer demerarasukker. Når terten er ferdig drysser du over litt kanel.
Serveres: Med litt krem, is eller vaniljesaus. Dryss over litt mer meils for pynt og sødme.
Allergi: Laktosefri. Du må bruke glutenfritt mel for butterdeigen. Siden butterdeig ikke skal eltes og behandles minst mulig nettopp for å unngå at glutenet blir aktivert går det fint å lage glutenfri butterdeig. Høyt FODMAP – det er ikke mulig å lage paien med lavt FODMAP da epler inneholder mye FODMAP.